Hlavní obsah

Ve Wimbledonu se rozhodne o semifinalistech

Roger Federer a Rafael Nadal se mohou ve středu přiblížit o další krok k třetímu vzájemnému finálovému souboji ve Wimbledonu za sebou. Oba nejvýše nasazené tenisty čekají na londýnské trávě čtvrtfinálové duely, rozhodne se o kompletním složení semifinále mužské dvouhry.

Článek

Pětinásobný wimbledonský šampión Federer zahájí program na největším kurtu ve 14:00 SELČ a jeho soupeřem bude Mario Ančič. Vysoký Chorvat je posledním hráčem, jenž švýcarského suveréna porazil nejen ve Wimbledonu, ale vůbec na trávě. Federer ovšem tvrdí, že na rozdíl od prvního kola Wimmbledonu v roce 2002 téměř dvoumetrového Ančiče tentokrát nepodcení.

Španěl Nadal nastoupí na centrkurt po světové jedničce a bude mít proti sobě nejen Andyho Murraye, ale zřejmě i většinu publika, jež vidí v mladém Skotovi možného prvního britského wimbledonského šampiona od roku 1936.

Na kurtu číslo jedna se až na někdejšího nejlepšího hráče světa Marata Safina představí hráči méně zvučných jmen. Ruský bohatýr se utká o semifinále se Španělem Felicianem Lopezem, poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří Rainer Schüttler z Německa a Francouz Arnaud Clément.

Program na středu (začátek ve 14:00):
Centrální kurt: Federer (1-Švýc.) - Ančič (Chorv.), Murray (12-Brit.) - Nadal (2-Šp.).
Kurt č. 1: Safin (Rus.) - Lopez (31-Šp.), Schüttler (Něm.) - Clément (Fr.).

Reklama