Hlavní obsah

Tenistkám se nelíbí, že musely ve Wimbledonu na menší kurty

LONDÝN

Šéf organizace WTA zastřešující ženské tenisové turnaje Larry Scott hodlá s organizátory Wimbledonu diskutovat o jejich způsobu přidělování zápasů na jednotlivé kurty. Pořadatelé v pondělí rozladily sestry Venus a Serenu Williamsovy i druhou nasazenou Jelenu Jankovičovou ze Srbska, když je nedaly ani na jeden ze dvou největších kurtů.

Článek

Wimbledonské šampionky Williamsovy hrály svá osmifinálová utkání na dvojce, Jankovičová jako turnajová dvojka dokonce až na osmnáctce. "Znepokojuje mě, co se dělo kolem plánování programu, a vím, že s tím některé tenistky měly problém. Chystám se v nejbližších dnech setkat se šéfem Wimbledonu a prodiskutovat s ním naše námitky," řekl Scott agentuře Reuters.

Jankovičová si po prohře s Thajkou Tamarine Tanasugarnovou stěžovala, že hrála skoro na parkovišti. Nad programem se pozastavily i čtyřnásobná wimbledonská šampionka Venus Williamsová a její sestra Serena. "Mluvil jsem s nimi a potěšilo je, že to budu probírat přímo s předsedou," uvedl Scott.

Organizátoři vysvětlovali, že přesunem zápasů favoritek na menší dvorce chtěli umožnit, aby je viděli v akci i diváci, kteří nemají vstupenky na hlavní kurty. V mužském pavouku však k ničemu podobnému nedošlo. Roger Federer, Rafael Nadal i domácí favorit Andy Murray letos odehráli všechny své zápasy na Centrálním dvorci, nebo na jedničce. "To mluví samo za sebe," poznamenal Scott.

V osmifinále ženské dvouhry se v pondělí hrál na Centrálním kurtu zápas čtvrté nasazené Světlany Kuzněcovové z Ruska a Polky Agnieszky Radwaňské a na kurtu číslo jedna porazila Nicole Vaidišová turnajovou osmičku Annu Čakvetadzeovou z Ruska. Jinak byly největší kurty věnovány mužské dvouhře.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík