Hlavní obsah

Federer hladce prošel do semifinále Wimbledonu

LONDÝN

První hráč světa Roger Federer postoupil do semifinále Wimbledonu a dva zápasy ho dělí od šestého triumfu ve slavném turnaji za sebou. Švýcarský tenista ve středu zdolal Chorvata Maria Ančiče snadno 6:1, 7:5 a 6:4. Za čtyřiašedesátou výhrou na trávě za sebou jej nezastavila ani dešťová přestávka v průběhu druhého setu. V semifinále bude hrát s Rusem Maratem Safinem.

Článek

Ančič je posledním hráčem, který dokázal Federera na trávě v All England Clubu porazit, dnes však na překvapivý úspěch z prvního kola z roku 2002 nenavázal. Švýcarský favorit zvítězil za hodinu a 42 minut a v letošním ročníku ještě neztratil ani set. Bilanci s Ančičem, který je momentálně na 43. místě světového žebříčku si vylepšil na šest vítězství a jedinou porážku.

Federer se probojoval posedmnácté za sebou do grandslamového semifinále, naposledy chyběl mezi nejlepší čtyřkou na Roland Garros v roce 2004. "Měl jsem utkání plně pod kontrolou. Ani jednou jsem se nedostal pod tlak, dobře jsem podával, nemusel odvracet brejkboly," zhodnotil svůj výkon spokojený Fededer. "Jsem hlavně rád, že jsem nepřišel o zbytečně mnoho sil," dodal první hráč světa. Během generálky v německém Halle neztratil na cestě za turnajovým prvenstvím ani jednou svůj servis a také dnes se jeho soupeř nedostal k jediné možnosti brejkbolu.

Světovou jedničku překvapilo, že jeho soupeřem o účast ve finále bude Rus Marat Safin. "Konečně znovu předvádí, co všechno dokáže. Je ale trochu překvapivé, že se mu daří zrovna tady ve Wimbledonu, neboť trávu nikdy neměl moc rád," prohlásil Federer, jenž nebere ohledy na aktuální Safinovu pozici na žebříčku, v kterém patří bývalé světové jedničce až 75. místo. "Musíte brát takové hráče, jako by byli světové jedničky v některých ohledech. Čas od času každý může zahrát skvěle a zvláště takoví tenisté jako on," řekl.

Nadal ukončil cestu domácího Murrayho

Španělský tenista Rafael Nadal vyřadil ve čtvrtfinále domácí naději Andy Murrayho ve třech setech a jedna výhra mu schází k tomu, aby potřetí za sebou postoupil do finále. Čtyřnásobný šampion antukového Roland Garros se v dalším utkání střetne s lepším z dvojice Rainer Schüttler - Arnaud Clément, jejichž zápas musel být kvůli blížícímu se soumraku přerušen.

Dvanáctý nasazený Murray letos svými výkony vzbudil naděje britských fanoušků, že by Wimbledon mohl mít po 72 letech konečně znovu domácího vítěze mužské dvouhry. Druhý hráč světa Nadal však skotskému tenistovi nedal v jeho prvním grandslamovém čtvrtfinále šanci a vyhrál 6:3, 6:2, 6:4.

WIMBLEDON 2008
MUŽI
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Ančič (Chorv.) 6:1, 7:5, 6:4, Nadal (2-Šp.) - Murray (12-Brit.) 6:3, 6:2, 6:4, Safin (Rus.) - F. López (31-Šp.) 3:6, 7:5, 7:6 (7:1), 6:3.
ŽENY
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Blacková, Huberová (1-Zim./USA) - Azarenková, Peerová (6-Běl./Izr.) 7:5, 7:6 (7:4), S. Williamsová, V. Williamsová (11-USA) - Matteková, Mirzaová (13-USA/Ind.) 6:4, 6:3, Raymondová, Stosurová (16-USA/Austr.) - Makarovová, Sfarová (Rus./Tun.) 6:4, 6:3, Dechyová, Dellacquaová (Fr./Austr.) - Llagosteraová-Vivesová, Martinezová-Sanchezová (Šp.) 6:2, 6:7 (6:8), 6:4.
Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
J. Murray, Huberová (12-Brit./USA) - Nestor, Chuang Chia-jung (2-Kan./Thaj-wan) 6:4, 7:5.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články