Hlavní obsah

Jaegerová prý úmyslně prohrála finále Wimbledonu v roce 1983

Pětadvacet let po finálovém utkání wimbledonské dvouhry se jeho aktérka Andrea Jaegerová přiznala, že duel s Martinou Navrátilovou prohrála schválně. Třiačtyřicetiletá Američanka, ze které se před dvěma lety stala jeptiška, to prohlásila v rozhovoru pro sobotní vydání The Daily Mail.

Článek

"Během zápasu jsem schválně míjela míčky a hrála přímo na Martinu. Když jsem prohrála první set 0:6, snažila jsem se tvářit naštvaně. Ohlédla jsem se za svým otcem do hlediště, který věděl, že něco není v pořádku," zahájila svůj příběh někdejší talentovaná hráčka, která musela svou kariéru ukončit již v devatenácti letech kvůli zranění ramene.

V ten den se prý pohádala s otcem a hledala oporu právě u Navrátilové. "Bušila jsem tak dlouho na dveře jejího apartmá, až mi otevřela její trenérka Nancy Liebermanová. Martina seděla v obýváku a z jejího pohledu jsem vycítila, že jsem ji vyrušila z koncentrace na finálový zápas. Poté už se na mě nepodívala a zůstala sedět," pokračovala Jaegerová.

"Já bych se v její situaci zachovala jinak, ale v tu chvíli jsem si uvědomila, že jsem jí narušila přípravu a tím ji ovlivnila. Proto jsem se nemohla při zápase snažit. Martina nevyužila šance pomoci své sousedce v nesnázích, aby si splnila touhu vyhrát. Proto jsem to musela napravit já. Vzdala jsem se vlastní touhy, abych pomohla někomu jinému," uzavřela vyprávění někdejší světová hráčka číslo dvě.

Jaegerová měla přitom od raného mládí namířeno k zářné sportovní kariéře. Pod vedením otce Rolanda začala hrát v osmi letech a ve čtrnácti vstoupila mezi profesionálky. Po vynuceném konci kariéry začala pomáhat nemocným dětem s rakovinou. Do projektů její nadace se zapojili například tenisté Andre Agassi, Pete Sampras či herec Kevin Costner. Předloni se jí zdál sen, který nasměroval její život do kláštera.

Reklama