Hlavní obsah

Britské deníky označují nedělní finále za největší zápas historie

LONDÝN

Nedělní wimbledonské finále mužské dvouhry se zapíše do historie tenisu nejen svým výsledkem. Podle britských médií byl souboj Rafaela Nadala s Rogerem Federerem možná nejlepší zápas všech dob.

Článek

"Wimbledon a všichni, kdo se zajímají o sport, nikdy nezapomenou. Často se během zápasu zdálo, že byla překročena hranice mezi sportem a hlubokým lidským dramatem," hodnotí utkání deník The Telegraph. "Ve chvílích, kdy se zdálo, že je Federerova tenisová éra u konce, přihodilo se něco kouzelného. Švýcar začal bojovat tak, jako by to byl nejdůležitější zápas jeho kariéry," dodává.

"Nebesa nám přinesla tento zápas a rozložila jej do sedmi hodin," připomíná The Daily Mail náročnost pětisetového zápasu dvakrát přerušeného dešťovými přeháňkami. "Stejně jako při finále v roce 1980 mezi Borgem a McEnroem si bude tenis navěky pamatovat tie-break čtvrtého setu," vyzdvihuje nejzářivější chvíle nedělního finále Daily Mail.

"Rafa je teď princem temnoty," hlásá The Sun v narážce na pozdní vyvrcholení, kdy se korunovace nového šampióna odehrávala na již do tmy zahaleném centrkurtu.

"Travnatý jezdec Nadal ukončil Federerovo pětileté panování na Wimbledonu v nejlepším a nejdelším finále historie. Nadalovo vítězství tak dokonalo skvělý měsíc sportovních úspěchů pro Španělsko," naráží deník Mirror na nedávný triumf španělských fotbalistů na mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: