Hlavní obsah

Rakouská tenistka po překonání rakoviny znovu závodně hraje

VÍDEŇ

Pětadvacetiletá rakouská tenistka Sandra Klemenschitsová, která před půldruhým rokem onemocněla spolu se svou sestrou-dvojčetem Danielou rakovinou, je přihlášena do soutěže ve čtyřhře na nadcházejícím mezinárodním turnaji v Bad Gasteinu, kde se bude hrát od 12. července. Daniela na jaře boji se zákeřnou chorobou podlehla.

Článek

"Budu hrát hlavně pro Danielu a budu na ni určitě i při hře pořád myslet," uvedla Sandra v rozhovorech pro rakouský tisk. Sama se ale prý už cítí dobře, trénuje dvakrát denně a nechce jít na kurt jen pro zábavu. "Se svou německou partnerkou Marlene Weingärtnerovou budeme chtít vyhrát, sestře Dani to dlužím."

Případ sester Klemeschitsových, které se sice nikdy příliš neprosadily ve dvouhře, ale společně ve čtyřhře byly členkami rakouského fedcupového družstva, prožívalo v uplynulém roce celé Rakousko a na nákladnou léčbu mnozí přispěli i do zvláštního fondu. Sandra, u níž byla nemoc zjištěna v časnějším stadiu, se nakonec uzdravila, Danielu se zachránit nepodařilo.

"Jsou dny, kdy mi ještě není úplně dobře, stále chodím na lékařské kontroly a vždy se bojím, jaké přinesou výsledky. Ale tento návrat si chci užít. Tenis mě přivádí na jiné myšlenky. Byl to sport, který mě naučil i po porážkách se znovu zvednout," řekla Sandra Klemenschitsová.

Reklama