Hlavní obsah

Erraniová porazila Pennettaovou a je ve finále v Palermu

PALERMO/BUDAPEŠŤ

V italském semifinále turnaje v Palermu byla úspěšnější Sara Erraniová, která vyřadila turnajovou jedničku Flavii Pennettaovou po setech 7:5 a 6:3. Jednadvacetiletá tenistka, které patří šedesáté místo světového žebříčku, si ve finále zahraje poprvé v kariéře. Její soupeřkou bude Marija Korytcevová, která vyřadila Anabel Medinaovou ze Španělska. Třiadvacetiletá Ukrajinka se objeví ve finále turnaje ATP podruhé, při své první účasti loni v Kalkatě neuspěla.

Článek

Před branami finále čtyřhry skončily v Palermu české tenistky Renata Voráčová a Barbora Záhlavová-Strýcová, které v semifinále podlehly 6:7 a 3:6 ruskému páru Kudrjavcevová, Paljučenkovová.

Slovinka Andreja Klepačová si zahraje na turnaji v Budapešti o titul. Přemožitelka Petry Kvitové ze čtvrtfinále dnes udolala Chorvatku Karolinu Špremovou po setech 6:2, 4:6, 6:4. Pro třiadvacetiletou hráčku je to dosud největší úspěch kariéry, na turnajích WTA došla 135. tenistka světa nejdál do čtvrtfinále.

Její finálovou soupeřkou bude turnajová dvojka Alize Cornetová z Francie. Ta si dnes hladce poradila s domácí Gretou Arnovou, které povolila pouze dva gamy. Cornetová už hrála letos o titul dvakrát, ale v Acapulku ani Římě neuspěla.

PALERMO
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pennettaová (1-It.) - Čaknašviliová (Gruzie) 6:1, 6:1.
Dvouhra - semifinále:
Erraniová (5-It.) - Pennettaová (1-It.) 7:5, 6:3, Korytcevová (7-Ukr.) - Medinaová (2-Šp.) 6:2, 6:2
Čtyřhra - semifinále:
Kudrjavcevová, Pavljučenkovová (4-Rus.) - Voráčová, Záhlavová-Strýcová (2-ČR) 7:6 (7:3), 6:3.
BUDAPEŠŤ
Dvouhra - semifinále:
Cornetová (2-Fr.) - Arnová (Maď.) 6:1, 6:1, Klepačová (Slovin.) - Špremová (Chorv.) 6:2, 4:6, 6:4.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články