Hlavní obsah

Tenistka Zakopalová vypadla v Bad Gasteinu v prvním kole

BAD GASTEIN

Česká tenistka Klára Zakopalová vypadla hned v prvním kole turnaje v Bad Gasteinu. Na rakouské antuce v úterý nestačila na Estonku Maret Aniovou, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace. Zakopalová s ní prohrála 5:7, 6:4 a 3:6. V Bad Gasteinu se hraje o 175 000 dolarů, do prvního kola dvouhry dnes zasáhnou ještě Iveta Benešová a Lucie Šafářová.

Článek

Iveta Benešová na rozdíl od krajanky Kláry Zakopalové první kolo v Bad Gasteinu zvládla. Česká tenistka, která je na antukovém turnaji sedmou nasazenou, na cestě za postupem strávila s Belgičankou Kirsten Flipkensovou na kurtu dvě hodiny a dvacet minut.

Benešová prohrála první set v tie-breaku, ale další dvě vyrovnané sady získala pro sebe v poměru 7:5 a 6:4. O postup do čtvrtfinále se utká s vítězkou duelu mezi Chorvatkou Sandou Mamičovou a Ruskou Galinou Voskobojevovou.

Lucie Šafářová prohrála v prvním kole s 320. hráčkou světa Melanií Klaffnerovou. Osmnáctiletá Rakušanka se dostala do soutěže jen díky divoké kartě od pořadatelů a při pátém startu na domácích podnicích WTA se poprvé v kariéře dočkala výhry. Českou tenistku porazila 6:3 a 6:4.

Čtvrtfinalistka loňského Australian Open Šafářová se v této sezóně trápí a přišla o post české dvojky za Nicole Vaidišovou. Matný výkon předvedla i na rakouské antuce, když udělala celkem devět dvojchyb a s outsiderkou dvakrát ztratila podání. Sama ani jednu ze dvou šancí na brejk nevyužila a s turnajem se rozloučila.

BAD GASTEIN:
Dvouhra - 1. kolo:
Aniová (Est.) - Zakopalová (ČR) 7:5, 4:6, 6:3, Benešová (7-ČR) - Flipkensová (Belg.) 6:7 (5:7), 7:5, 6:4, Klaffnerová (Rak.) - Šafářová (ČR) 6:3, 6:4, Voskobojevová (Rus.) - Mamičová (Chorv.) 4:6, 6:4, 6:0, Parmentierová (4-Fr.) - Garbinová (It.) 6:2, 7:6 (7:3).

Reklama

Související témata: