Hlavní obsah

Jankovičová se může v Los Angeles stát světovou jedničkou

LOS ANGELES

Srbská tenistka Jelena Jankovičová má další šanci zaútočit na post světové jedničky. Po neúspěšných pokusech na Roland Garros a ve Wimbledonu může krajanku Anu Ivanovičovou předstihnout tento týden v Los Angeles, kde je nasazenou jedničkou.

Článek

"Už od dětství to byl můj sen, stát se světovou jedničkou je snem každého hráče. Když toho dosáhnete, spadne vám kámen ze srdce. Zapíšete se do historie a to je skvělý počin," řekla třiadvacetiletá rodačka z Bělehradu.

K postu světové jedničky měla blízko už v Paříži, kde v přímém souboji v semifinále druhého grandslamu sezóny prohrála s Ivanovičovou. Nepomohl jí ani náskok brejku v rozhodujícím setu. "Byla lepší. Byly to její chvíle, moje snad přijdou později," uvedla Jankovičová, která ještě nikdy nepostoupila do grandslamového finále.

Chtěla bych udělat krok kupředu

Úspěch na některém z hlavních turnajů roku je jejím dalším velkým snem. "Ráda bych vyhrála grandslam, abych udělala ten krok kupředu a posunula se na vyšší úroveň," prohlásila.

Na French Open i na londýnské trávě se potýkala se zdravotními problémy. Od vyřazení ve 4. kole Wimbledonu kvůli poraněnému menisku v levém kolenu trénovala jenom čtyři dny, ale nečekaně rychle se uzdravila. "Lékař mi řekl, že budu mimo hru několik měsíců. Ani nevím, jak jsem se už dostala zpátky na kurt, je to překvapení," řekla Jankovičová.

Stále však není tak pohyblivá jako v nejlepší formě. "Trochu se bojím, když mám některé míče dobíhat, protože si tam mohu něco přetrhnout a být mimo hru opravdu dlouho," uvedla.

Turnaj v Los Angeles bere především jako šanci rozehrát se před dalšími velkými podniky. "Tohle je důležitá část sezóny, máme před sebou olympiádu a US Open," dodala.

Reklama