Hlavní obsah

Djokovič po prohře s Murraym neobhájí titul v Torontu

TORONTO

Srbský tenista Novak Djokovič neobhájí vítězství na turnaji série Masters v Torontu. Třetí hráč světa podlehl ve čtvrtfinále Britovi Andymu Murraymu 3:6 a 6:7. Osmý nasazený skotský hráč vyzve v boji o postup do finále světovou dvojku Španěla Rafaela Nadala, který vyřadil Francouze Richarda Gasqueta, přestože prohrál první set ve zkrácené hře 12:14.

Článek

"Tie-break byl plný emocí. Měl jsem dost šancí, ale on ještě víc a nakonec to zvládl lépe," prohlásil po pátečním zápase Nadal. Další sady získal hladce 6:2, 6:1 a vyhrál i pátý vzájemný duel s Gasquetem. Zlepšil jsem se, chytil rytmus a rozběhal ho, takže udělal víc chyb," řekl Španěl, který v roce 2005 získal v Kanadě svůj první titul na čtvrtém povrchu.

Murray porazil Djokoviče poprvé v kariéře, předchozí čtyři zápasy s ním prohrál. "Hodně to pomůže mojí psychice. V posledních třech zápasech jsem od něj dostal pořádný výprask," uvedl britský tenista. Djokovič doplatil především na 36 nevynucených chyb. "Nebyla to žádná sláva," komentoval svůj výkon.

Jankovičová sahá po tenisovém trůnu

Srbka Jelena Jankovičová postoupila do semifinále turnaje v Los Angeles a dál útočí na post světové jedničky, na kterém by vystřídala krajanku Anu Ivanovičovou. V pátečním čtvrtfinále zdolala nejvýše nasazená hráčka Naděždu Petrovovou 7:5 a 6:4. O účast ve finále turnaje s dotací 600 tisíc dolarů se Jankovičová utká s další Ruskou Dinarou Safinovou.

Do Los Angeles srbská hráčka dorazila s bolavým kolenem, ale zranění se prý nezhoršilo a její pohyb na kurtu se zápas od zápasu zlepšuje. "Důležité výměny jsem zvládla dobře. Když jsem potřebovala, údery se mi dařily," pochvalovala si.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří turnajová desítka Italka Flavia Pennettaová a nenasazená Američanka Bethanie Matteková, která ve druhém kole vyřadila Nicole Vaidišovou.

Görgesová doplnila v Portoroži semifinalistky

Německá tenistka Julia Görgesová vyšla vítězně ze souboje dvou nenasazených hráček o postup do semifinále turnaje ve slovinské Portoroži. Po více než dvouhodinovém boji zdolala 99. hráčka světového žebříčku Chorvatku Petru Martičovou ve třech setech a utká se s turnajovou čtyřkou Anabel Medinaovou-Garriguesovou ze Španělska.

Ve druhém semifinále se střetnou třetí nasazená Dánka Caroline Wozniacká a Italka Sara Erraniová.

TORONTO:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Šp.) - Gasquet (10-Fr.) 6:7 (12:14), 6:2, 6:1, Murray (8-Brit.) - Djokovič (3-Srb.) 6:3, 7:6 (7:3).
LOS ANGELES:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Jankovičová (1-Srb.) - Petrovová (9-Rus.) 7:5, 6:4, Safinová (4-Rus.) - Azarenková (8-Běl.) 6:3, 6:1, Pennettaová (10-It.) - Bammerová (14-Rak.) 7:6 (7:3), 3:6, 6:1, Matteková (USA) - Jüan Meng (Čína) 6:2, 7:5.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hrdinová, Uhlířová (ČR) - Moritaová, Sugijamaová (Jap.) 4:6, 7:5, 12:10.
PORTOROŽ:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Görgesová (Něm.) - Martičová (Chor.) 6:3, 4:6, 6:4.

Reklama

Související témata:
  5 : 3 Kosťuková - Vondroušová 5 : 3 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články