Hlavní obsah

Nadalova série bez porážky skončila, přerušil ji Djokovič

CINCINNATI

Série třiceti dvou zápasů bez prohry Rafaela Nadala skončila. Španělský tenista podlehl v semifinále turnaje série Masters v Cincinnati Novaku Djokovičovi ze Srbska 1:6, 5:7 a finále proti Britu Murraymu si nezahraje. I přes porážku se Nadal stane 18. srpna prvním hráčem světového žebříčku a vystřídá tak dlouhodobého suveréna Rogera Federera.

Článek

V utkání šampiónů dosavadních grandslamových turnajů v tomto roce ovládl srbský vítěz Australian Open první set, ve kterém králi Roland Garros a Wimbledonu dovolil uhrát game až za stavu 5:0.

Djokovič se v nedělním finále turnaje dotovaného částkou 2 615 000 dolarů utká s Andym Murraym. Britský tenista si ve druhém semifinále poradil s Chorvatem Ivem Karlovičem. Osmý nasazený Murray vyhrál dvakrát 6:4 a porazil svého soupeře i ve třetím vzájemném duelu. Jednadvacetiletý Brit se probojoval do finále turnaje Masters poprvé v kariéře.

Slovenka Cibulková si zahraje o svůj první titul na WTA

Na turnaji v Montrealu se o titul utkají po semifinálových třísetových bitvách nenasazená Slovenka Dominika Cibulková a sedmička Dinara Safinová z Ruska. Cibulková otočila utkání s favorizovanou Francouzkou Marion Bartoliovou, Safinová sice v první sadě uštědřila Bělorusce Victorii Azarenkové kanára, ale nakonec musela hrát také ještě dva sety.

Cibulková si zahraje o svůj první titul na okruhu WTA. V semifinále se lépe než její soupeřka vyrovnala s přestávkami způsobené deštěm, které natáhly zápas na více než sedm hodin. První nucená pauza po prohraném setu vrátila devatenáctiletou Slovenku do hry a od té doby měla navrch. "Ten déšť mi opravdu pomohl. Šla jsem do šatny a hovořila s koučem. Nebylo to jednoduché, protože byl naštvaný," přiznala Cibulková. "První titul je ale pořád ještě daleko," dodala.

O tři roky starší světová osmička Safinová už má na kontě sedm turnajových prvenství. Finále soutěže s celkovou dotací 1 340 000 dolarů bude pro obě první vzájemnou konfrontací v kariéře.

Do finále ve Stockholmu se probojovaly překvapivě Dánka Caroline Wozniacká a Ruska Věra Duševinová. V odložených semifinálových zápasech si obě hladce poradily s turnajovou jedničkou i trojkou. Wozniacká vyřadila Agnieszku Radwaňskou po setech 6:4 a 6:1, Duševinová Slovince Katarině Srebotnikové povolila ještě o dvě hry méně.

Finále je na programu v neděliod 13 hodin, poté se o titul ve čtyřhře utkají české deblistky Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová proti Petře Cetkovské s Lucií Šafářovou.

CINCINNATI:
Dvouhra - semifinále:
A. Murray (8-Brit.) - Karlovič (16-Chorv.) 6:4, 6:4, Djokovič (3-Srb.) - Nadal (2-šp.) 7:5, 6:1.
MONTREAL:
Dvouhra - semifinále
Safinová (7-Rus.) - Azarenková (11-Běl.) 6:0, 2:6, 6:3, Cibulková (SR) - Bartoliová (10-Fr.) 4:6, 6:4, 6:3.
STOCKHOLM:
Dvouhra - semifinále
Wozniacká (4-Dán.) - A. Radwaňská (1-Pol.) 6:4, 6:1, Duševinová (Rus.) - Srebotniková (3-Slovin.) 6.1, 6:2.

Reklama

Související témata: