Hlavní obsah

Za sázení byl potrestán i francouzský tenista Montcourt

LONDÝN

Francouz Mathieu Montcourt je dalším tenistou, který byl potrestán za sázení na zápasy. Třiadvacetiletý hráč musí zaplatit pokutu 12 000 eur (přes 290 000 korun) a osm týdnů nesmí hrát na turnajích ATP. Vedení mužské tenisové asociace v pátek oznámilo, že Montcourt se provinil proti pravidlům, když sázel na zápasy svých kolegů v létě roku 2005.

Článek

Za stejný prohřešek byl na konci července potrestán i český deblista František Čermák, který má na deset týdnů zastavenou činnost na okruhu ATP a musel zaplatit pokutu asi 217 000 korun.

Vedení mužského tenisu se začalo sázkami intenzivněji zabývat loni v srpnu, kdy společnost Betfair upozornila na podezřelé sázky na zápas čtvrtého tenisty světa Nikolaje Davyděnka z Ruska s Martinem Vassallem Arguellem na turnaji v Sopotech. Od té doby padlo v rámci vyšetřování několik trestů.

Montcourt odehrál na turnajích ATP jen několik zápasů a tenisem vydělal za šest let 270 000 dolarů (4,3 miliónu korun). Jeho maximem ve světovém žebříčku bylo loňské 111. místo, nyní mu patří 152. pozice.

Reklama