Hlavní obsah

Gremelmayr vyřadil v Los Angeles Safina a vyzve Roddicka

LOS ANGELES

Bývalá světová jednička Marat Safin prohrála ve čtvrtfinále turnaje v Los Angeles s německým tenistou Denisem Gremelmayrem. Pátý nasazený Rus sice získal první set 6:3, ale následně prohrál 3:6, 2:6 a musí dál čekat na turnajový titul. Ten získal naposledy v roce 2005, kdy triumfoval na Australian Open.

Článek

Gremelmayr, jemuž patří ve světovém žebříčku 89. místo, se ve svém třetím semifinále v kariéře utká s nejvýše nasazeným Američanem Andym Roddickem.

Německý tenista si postupem mezi nejlepší čtveřici v Los Angeles alespoň částečně vynahradil zklamání z neúčasti na olympijských hrách. Do Pekingu se sice kvalifikoval, ale jeho místo zabral krajan Rainer Schüttler, který si start na hrách vymohl u sportovní arbitráže.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří turnajová šestka Američan Mardy Fish a šestý nasazený Juan Martin del Potro. Devatenáctiletý Argentinec potvrzuje skvělou formu, která mu v červenci vynesla první triumf v kariéře ve Stuttgartu a následně i vítězství v Kitzbühelu. Ve čtvrtfinále v Los Angeles zdolal Američana Amera Delice a připsal si dvanáctou výhrou po sobě.

LOS ANGELES:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Roddick (1-USA) - Gicquel (Fr.) 6:3, 6:1, Del Potro (3-Arg.) - Delic (USA) 7:6 (8:6), 6:2, Gremelmayr (Něm.) - Safin (5-Rus.) 3:6, 6:3, 6:2, Fish (6-USA) - Serra (Fr.) 6:4, 6:4.
Semifinálové dvojice:
Roddick - Gremelmayr, Del Potro - Fish.

Reklama

Související témata: