Hlavní obsah

Del Potro vyhrál 18. zápas za sebou a je ve Washingtonu ve finále

WASHINGTON

Argentinský tenista Juan Martin Del Potro má v posledních týdnech skvělou formu a vyhrál již osmnáctý zápas za sebou. Na turnaji ve Washingtonu si v sobotu v semifinále hladce poradil s Němcem Tommym Haasem, kterému povolil pouze tři gamy.

Článek

V nedělním finále může devatenáctiletý mladík navázat na úspěchy z turnajů ve Stuttgartu, Kitzbühelu a Los Angeles. Jeho soupeřem bude lepší z dvojice Viktor Troicki a Igor Kunicyn.

Srbský tenista Viktor Troicki si na turnaji ve Washingtonu zahraje o první titul v kariéře. Ve finále se utká s druhým nasazeným hráčem Juanem Martinem Del Potrem z Argentiny.

Dvaadvacetiletý Troicki postoil do boje o titul díky vítězství nad Rusem Igorem Kunicynem, kterého porazil 6:4 a 6:2.

Francouzka Natalie Dechyová dotáhla své tažení turnajem v Cincinnati až do finále. O svůj druhý titul v kariéře si 92. tenistka světa zahraje s druhou nasazenou hráčkou Naděždou Petrovovou z Ruska.

Dechyová v semifinále porazila krajanku a turnajovou pětku Amélii Mauresmovou 6:4, 3:6 a 6:2. Pro nenasazenou Francouzku to bylo první semifinále na okruhu WTA po roce.

Také Petrovová, které ve světovém žebříčku patří 18. místo, si v boji o finále musela poradit s krajankou. Třetí nasazenou Marii Kirilenkovou zdolala po setech 1:6, 6:2, 6:1 a zahraje si o osmý titul v kariéře.

WASHINGTON:
Muži, dvouhra - semifinále:
Del Potro (2-Arg.) - Haas (4-Něm.) 6:2, 6:1, Troicki (Srb.) - Kunicyn (Rus.) 6:4, 6:2.
Ženy, dvouhra - semifinále:
Petrovová (2) - Kirilenková (3-obě Rus.) 1:6, 6:2, 6:1, Dechyová - Mauresmová (5-obě Fr.) 6:4, 3:6, 6:2.

Reklama

Související témata: