Hlavní obsah

Del Potro může být po čtyřech titulech černým koněm US Open

NEW YORK

Na grandslamovém US Open by se favorité měli obávat mladého Argentince Juana Martina Del Potra. Devatenáctiletý Jihoameričan vyhrál devatenáct zápasů za sebou a získal čtyři turnajové tituly. Triumfoval na antuce ve Stuttgartu a Kitzbühelu i na betonech v Los Angeles a Washingtonu.

Článek

Bezmála dvoumetrový tenista se díky tomu vyšvihl na sedmnácté místo světového žebříčku, ale o svých šancích na posledním grandslamu roku mluví opatrně. "Nikdy nevíte, co se na grandslamu stane. Každý hráč je dobrý, každý chce vyhrát. Byl bych šťastný, kdybych se dostal do druhého týdne nebo dokonce do čtvrtfinále," uvedl.

Del Potro na cestě za nedávnými turnajovými tituly porazil jen dva hráče z elitní desítky světového žebříčku, Američana Andyho Roddicka a Francouze Richarda Gasqueta. Vůči nejlepším světovým hráčům Rafaelu Nadalovi, Rogeru Federerovi a Novaku Djokovičovi stále cítí velký respekt. "Tihle tenisté jsou pořád o krok dál, ale teď bych s nimi možná mohl odehrát dobré zápasy. Když budu hrát svou hru, mám šanci proti komukoliv," přemítal.

Zatímco jeho krajané často preferují antuku, Del Potro hraje nejraději na tvrdém povrchu, protože na něm může uplatnit tvrdý servis a nebezpečný forhend. Také proto se na US Open mimořádně těší. "Kdybych si mohl vybrat grandslam, který chci vyhrát, bylo by to US Open. Je to na tvrdých kurtech a mám rád New York a Manhattan. Líbí se mi ta atmosféra," svěřil se.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori