Hlavní obsah

Nejvýše nasazený Verdasco vypadl v New Havenu v semifinále

PRAHA

Česká tenistka Květa Peschkeová si na turnaji v New Havenu zahraje o titul ve čtyřhře. Spolu s Američankou Lisou Raymondovou vyřadily v pátečním semifinále ruskou dvojici Anastasia Rodionovová, Galina Voskobojevová 6:1 a 6:0. Peschkeová bude v New Havenu ve finálovém duelu proti Rumunkám Soraně Cirsteaové a Monice Niculescuové útočit na druhý letošní titul.

Článek

V ženské dvouhře potvrdila roli nejvýše nasazené hráčky Ana Čakvetadzeová a postoupila do finále. Ruská tenistka porazila v semifinále bývalou světovou jedničku Amélii Mauresmovou 6:3, 3:6, 6:1 a připravila tak francouzskou hráčku o možnost bojovat o první titul po 18 měsících. Soupeřkou Čakvetadzeové ve finále bude Caroline Wozniacká z Dánska.

Známá je i finálová dvojice v turnaji mužů. O titul si zahrají šestý nasazený Chorvat Marin Čilič a osmý Američan Mardy Fish.

Hlavní favorit tenisového turnaje v New Havenu Španěl Fernando Verdasco vypadl v semifinále po prohře s domácím Mardym Fishem. Třináctý hráč světa utrpěl v prvním setu potupného "kanára", druhou sadu sice vyhrál rovněž hladce 6:1, ale v třetí měl opět navrch osmý nasazený Američan.

Fish porazil Verdaska i v druhém vzájemném zápase v kariéře a bude usilovat o svůj první letošní titul a třetí v kariéře. Jeho soupeřem ve finále generálky na US Open bude buď Slovinec Luka Gregorc, nebo Chorvat Marin Čilič.

Dánka Wozniacká postoupila do dalšího finále

Dánská tenistka Caroline Wozniacká porazila na turnaji v New Havenu sedmou nasazenou Francouzku Alizé Cornetovou a podruhé v kariéře postoupila na okruhu WTA do finále. Vítězka turnaje ve Stockholmu ze začátku srpna vyhrála v souboji dvou osmnáctiletých tenistek 7:5 a 6:4.

O titul v generálce na US Open a o prémii 95 500 dolarů se Wozniacká utká buď s bývalou světovou jedničkou Amélií Mauresmovou z Francie, nebo s nejvýše nasazenou Annou Čakvetadzeovou z Ruska.

NEW HAVEN
Muži, dvouhra - semifinále:
Fish (8-USA) - Verdasco (1-Šp.) 6:0, 1:6, 6:3, Čilič (6-Chorv.) - Gregorc (Slovin.) 6:3, 6:3.
Ženy, dvouhra - semifinále:
Wozniacká (Dán.) - Cornetová (7-Fr.) 7:5, 6:4, Čakvetadzeová (1-Rus.) - Mauresmová (Fr.) 6:3, 3:6, 6:1.
Ženy, čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Raymondová (2-ČR/USA) - Rodionovová, Voskobojevová (Rus.) 6:1, 6:0.

Reklama

Související témata: