Hlavní obsah

Šafářová získala ve Forest Hills svůj čtvrtý turnajový titul

FOREST HILLS

Česká tenistka Lucie Šafářová získala na turnaji ve Forest Hills svůj čtvrtý titul v kariéře. Ve finále nejmenšího podniku okruhu WTA, na kterém slavila celkové prvenství již v roce 2005, porazila Číňanku Šuaj Pcheng 6:4 a 6:2.

Článek

S 53. hráčkou světového žebříčku se Šafářová utkala podruhé v kariéře. Poprvé se obě tenistky střetly před čtyřmi lety na turnaji v Prostějově a na antuce byla tehdy úspěšnější o rok starší Číňanka.

Jednadvacetiletá rodačka z Brna si v generálce na US Open spravila chuť po dosavadním nevydařeném průběhu sezóny, ve které má stále pasivní bilanci výher a porážek. V turnaji s nejnižší dotací na okruhu WTA zdolala postupně Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu, domácí Jameu Jacksonovou a krajanku Ivetu Benešovou.

Vedle dvou turnajových prvenství ve Forest Hills má Šafářová na kontě také tituly z Gold Coastu (2006) a Estorilu (2005).

V New Havenu slavila Wozniacká

Teprve osmnáctiletá dánská tenistka Caroline Wozniacká potvrdila na turnaji v New Havenu skvělou formu a během srpna získala již svůj druhý titul. Ve finále v sobotu dokázala porazit nejvýše nasazenou Rusku Annu Čakvetadzeovou po setech 3:6, 6:4 a 6:1.

Z posledních třinácti duelů prohrála Wozniacká pouze ve třetím kole olympijského turnaje v Pekingu souboj s pozdější vítězkou Jelenou Dementěvovou. Ve Stockholmu ani v New Havenu přemožitelku nenašla.

Utkání proti Čakvetadzeové však nezačala nejlépe, když až do poloviny druhého setu ztratila čtyřikrát servis. Poté však jedenáctou hráčku světa jasně přehrála a může se těšit na finanční odměnu 95 500 dolarů.

FOREST HILLS:
Ženy:
Dvouhra - finále:
Šafářová (ČR) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:4, 6:2.
NEW HAVEN
Ženy:
Dvouhra - finále:
Wozniacká (Dán.) - Čakvetadzeová (1-Rus.) 3:6, 6:4, 6:1.

Reklama

Související témata: