Hlavní obsah

Tenistka Dementěvová je stále myšlenkami v Pekingu

NEW YORK

Ruská tenistka Jelena Dementěvová v pondělí jako pátá nasazená vstoupila do grandslamového US Open, ale myšlenkami je stále na nedávných olympijských hrách. V Pekingu dosáhla největšího úspěchu kariéry, když získala zlatou olympijskou medaili.

Článek

V prvním kole s Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu odvracela v úvodním setu dva setboly a nakonec vyhrála 6:4 a 7:5. Po zápase uznala, že měla problémy se koncentrovat. "Je opravdu těžké nemyslet na olympijské hry. Je náročné přehodit myšlenky a připravit se na US Open. Včera jsem se snažila jít spát, ale nemohla jsem, protože jsem sledovala závěrečný ceremoniál. Moje myšlenky jsou pořád tam," řekla finalistka US Open z roku 2004.

Pro šestadvacetiletou hráčku má triumf na olympijských hrách mimořádný význam. "Když v Rusku zastavíte kohokoliv na ulici a zeptáte se ho, co je grandslam, myslím, že vám moc lidí neodpoví. Ale všichni znají olympiádu. Nic většího není," prohlásila.

Úspěch pod pěti kruhy jí navíc může pomoci i k prvnímu grandslamovému triumfu. "V Pekingu jsme hrály šest zápasů za sebou a byly tam nejlepší hráčky. Byla to pro mě velká výzva a mám po tomhle vítězství velké sebevědomí," pochvalovala si.

Reklama