Hlavní obsah

Tenisté Benešová a Vaněk postoupili na US Open do 2. kola

NEW YORK

Iveta Benešová se stala první Češkou, která postoupila do druhého kola tenisového US Open. Do závěrečného grandslamu sezóny vstoupila v dobré formě, když porazila hladce 6:0 a 6:3 Italku Karin Knappovou. Jiří Vaněk poprvé v kariéře postoupil do druhého kola US Open, když si poradil se Švýcarem Stéphanem Böhlim. Hráče postoupivšího z kvalifikace porazil ve čtyřech setech 3:6, 6:3, 6:2 a 7:5.

Článek

V dalším zápase se Vaněk utká s vítězem duelu mezi Španělem Felicianem Lopezem a Rakušanem Jürgenem Melzerem.

Benešová na US Open vyrovnala své maximum, kterým byl postup do druhého kola z roku 2004. V posledních třech letech v New Yorku vždy neuspěla hned v úvodním zápase.

Styl italské soupeřky jí seděl. "Výborně servíruje, ale byla těžší na pohyb, což mi vyhovovalo," pochvalovala si Benešová v rozhovoru pro Český rozhlas.

V dalším utkání narazí na pondělní přemožitelku Kláry Zakopalové, čtrnáctou nasazenou Viktorii Azarenkovou z Běloruska. S tenistkou s rychlými údery a tvrdým servisem se ještě neutkala. "Všechno je hratelné. Zkusím hrát svoji hru, budu ji muset tlačit víc já a zkusit ji rozběhat," řekla česká fedcupová reprezentantka.

Na US Open vyrovnala své maximum, kterým byl postup do druhého kola z roku 2004. V posledních třech letech v New Yorku vždy neuspěla hned v úvodním zápase, ale dnes jí to ruce nesvazovalo. "Určitě nemyslím na to, co jsem tady uhrála dřív. Jsem ráda, že jsem zvládla to první kolo," komentovala nevydařenou sérii.

Klára Zakopalová neprolomila prokletí US Open. Na newyorském grandslamu vypadla v prvním kole stejně jako při všech pěti předchozích účastech, v pondělí prohrála hladce 2:6 a 1:6 se čtrnáctou nasazenou Victorií Azarenkovou z Běloruska.

Šafářová i Kvitová vypadly

Lucie Šafářová po sobotním triumfu na turnaji ve Forest Hills vypadla hned v prvním kole. Jednadvacetiletá brněnská rodačka v pondělí nestačila na 53. tenistku světa Soranu Cirsteaovou z Rumunska, které podlehla 4:6, 6:4 a 2:6.

S newyorským grandslamem se už rozloučila i další Češka Petra Kvitová, jež rovněž ve třech setech prohrála s Virginií Ruanovou-Pascualovou. Zkušená Španělka úvodní set ztratila v tie-breaku, ale další dvě sady vyhrála 6:4 a 6:2.

Barboře Záhlavové-Strýcové se nepovedlo ani na třetí pokus postoupit do druhého kola US Open. V pondělním utkání podlehla osmé nasazené Rusce Veře Zvonarevové 6:4, 6:3 a stejně jako v letech 2004 a 2005 opustila soutěž hned v úvodu.

US OPEN
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Azarenková (14-Běl.) - Zakopalová (ČR) 6:2, 6:1, Benešová (ČR) - Knappová (It.) 6:0, 6:3, Ruanová-Pascualová (Šp.) - Kvitová (ČR) 6:7 (3:7), 6:4, 6:2, Cirsteaová (Rum.) - Šafářová (ČR) 6:4, 4:6, 6:2, Zvonarevová (8-Rus.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:4, 6:3
Muži, dvouhra - 1. kolo:
Vaněk (ČR) - Böhli (Švýc.) 3:6, 6:3, 6:2, 7:5

Reklama