Hlavní obsah

Bývalé tenisové jedničky si zahrají turnaj po vzoru Ryder Cupu

NEW YORK

Osm bývalých tenistů, kteří stanuli v minulosti na pozici světové jedničky, si zahraje nově vytvořený turnaj o Královský pohár. Ten by měl být podobný golfovému Ryder Cupu a soupeřit by měly proti sobě týmy Ameriky a Evropy. Kapitánem amerického výběru bude v listopadu v Malajsii Roy Emerson, evropské tenisty povede Ilie Nastase. Diváci se mohou těšit na tenisové kousky Johna McEnroea, Peta Samprase či Björna Borga.

Článek

"Řekněme, že jsem velmi rád, že je v mém týmu Sampras," vyzdvihl svého mladšího krajana McEnroe. "Je to pro nás skvělý koncept. Králové tenisu, to zní tak příšerně krásně. Pomalu se stáváme legendami pouze ve vlastních myslích a fakt, že jedeme do Malajsie jako králové, je prostě úžasný," dodal známý bouřlivák. Dvojici Američanů doplní Chilan Marcelo Rios, jediná světová jednička bez grandslamového vítězství, a dosud nejmenovaný čtvrtý člen.

Evropský tým zatím tvoří trio švédských jedniček Borg, Stefan Edberg a Mats Wilander. "Jsem potěšen, že si budu moct zahrát znovu s těmito tenisty. Všichni si pamatují naše zápasy s Johnem," připomněl Borg wimbledonské bitvy proti McEnroemu.

"Myslím, že tady je skutečně prostor pro týmovou soutěž. Tento formát by byl například velmi zajímavý na olympiádě," upozornil McEnroe.

V pětatřicetileté historii tenisového žebříčku se v jeho čele vystřídalo celkem 24 jmen. Organizátoři turnaje chtějí v budoucích letech pozvat i další hráče z této skupiny.

Reklama