Hlavní obsah

Štěpánek na US Open skvěle podává a chystá se na Federera

Radek Štěpánek se zatím může na US Open opřít o své podání, v dosavadních dvou kolech ho neztratil ani jednou. Poslední český zástupce ve dvouhrách také díky tomu v pátek ve druhém kole vyřadil australského tenistu Chrise Guccioneho a může se chystat na duel s vítězem posledních čtyř ročníků newyorského grandslamu Rogerem Federerem.

Článek

Osmadvacátého nasazeného hráče nevyvedly z míry ani dešťové přeháňky, které duel přerušovaly. "Člověk to musí brát tak, jak to je, a snažit se udržet koncentraci. To si myslím, že se mi podařilo, i když jsem trochu zaváhal ve třetím setu," řekl Českému rozhlasu Štěpánek, který nakonec vyhrál 3:1 na sety.

Maximální soustředění potřeboval především k tomu, aby byl schopen využívat své šance. Australan totiž skvěle podává a moc příležitostí soupeřům při svém servisu nedává. Štěpánek ale proti němu využil čtyři z devíti brejkbolů, a i když třetí sadu prohrál v tie-breaku, byl pánem na dvorci. "Myslím, že jsem byl po celou dobu lepším hráčem. Na svůj servis jsem ho nepustil prakticky k ničemu, neměl ani jeden brejkbol," komentoval vývoj utkání Štěpánek.

Na US Open ještě ani jednou neztratil servis, i když v pátek podával zhruba o třicet kilometrů pomaleji než jeho soupeř. "Pamatuju si pohádku, kde babka říká: 'Ty máš svaly, já mám čáry.' Takže tak nějak bych na to odpověděl," poznamenal.

Přes Federera chce postoupit

Na cestě do čtvrtfinále čeká aktuálně třicátého hráče světa velká překážka v podobě obhájce titulu Federera. Ten na US Open vyhrál už devětadvacet zápasů za sebou. "Roger tady má za sebou neuvěřitelnou šňůru a ví, jak se v New Yorku vyhrává. Ale půjdu do toho zápasu s tím, že chci vyhrát a postoupit do dalšího kola," prohlásil Štěpánek.

Federera porazil na jaře na antuce v Římě, ale tehdy se hrálo jen na dva vítězné sety. Nejen proto v neděli očekává úplně jiný duel. "To je dávná historie, to už nikoho nezajímá. Tady je nový zápas v jiném prostředí, na jiném dvorci. To nemá s posledním naším utkáním vůbec nic do činění," vrátil se k římskému utkání.

V úvodu posledního grandslamu roku Štěpánka trápilo nachlazení, ale to už pomalu ustupuje. "Je to lepší, byl jsem rád, že se s Guccionem nehrálo tolik výměn. Každým dnem se to lepší a doufám, že mě to vůbec nebude limitovat," dodal.

Reklama