Hlavní obsah

Venus Williamsová: Hraji nejlepší tenis své kariéry

NEW YORK

Američanka Venus Williamsová po postupu do osmifinále US Open prohlásila, že hraje nejlepší tenis své kariéry. Sedmadvacáté nasazené Aljoně Bondarenkové z Ukrajiny v sobotu povolila jen tři gamy, nasázela jí devět es a zahrála 32 vítězných míčů.

Článek

Starší ze sester Williamsových od roku 2003 nepostoupila do grandslamového finále jinde než ve Wimbledonu, ale po červencovém triumfu na londýnské trávě a nedávném olympijském vítězství ve čtyřhře přijela do New Yorku s velkým sebevědomím. "Myslím, že jsem na tom rozhodně lépe než kdy jindy. Líp čtu hru, zkouším různé druhy úderů, snažím se přidat pestrost," prohlásila.

Pátý wimbledonský titul ji uklidnil. "Pomohl mi změnit mou psychiku, zjistila jsem, že všechno nemusí být pořád perfektní. Když nemám perfektní trénink, nerozladí mě to pro celý turnaj," popsala hlavní změnu.

O postup do čtvrtfinále, v němž může narazit na mladší sestru Serenu, si zahraje s devátou nasazenou Agnieszkou Radwaňskou. Ta jejich jediné vzájemné utkání v roce 2006 vyhrála, ale Venus Williamsovou tehdy trápilo bolavé zápěstí. Od té doby se devatenáctiletá Polka výrazně zlepšila a v této sezóně se pevně usadila ve světové špičce. "Dostala se do desítky, takže je to určitě dobrá hráčka," uvedla Williamsová.

Právě v Polsku má prý sama spoustu fanoušků. "Nemohla jsem tomu uvěřit. Nikdy se mi ani nesnilo o tom, že právě lidé v Polsku budou tak sledovat, co dělám, a zajímat se o to. Takže jsem si to tam vždycky užívala a hraju tam poměrně často," řekla bývalá světová jednička.

Reklama