Hlavní obsah

Do kvalifikace na US Open vstupuje dvanáct českých tenistů

V úterý zahajuje na dvorcích ve Flushing Meadows kvalifikace, ve které svede boj o účast v hlavním turnaji i čtyřiadvacet českých hráčů. Do prvního kvalifikačního kola pro závěrečný grandslam sezóny, který začíná v pondělí, vstupuje z českých tenistů shodně šest mužů a šest žen. Dalších pět tenistů a sedm tenistek se představí ve druhém kvalifikačním dni prvního kola.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Těžký boj čeká Františka Čermáka, který bude bojovat o svou třetí účast na US Open. Proti němu se totiž na kurt postaví jednička v kvalifikaci Jihoafričan Wesley Moodie.

Devadesátý sedmý hráč světa si grandslamový debut odbyl na letošním Wimbledonu, kde došel do třetího kola. Čermák figuruje v žebříčku až na 283. místě a jeho nejlepším letošním grandslamovým výkonem je třetí kolo na French Open. V All England Clubu skončil ve druhém kole.

Kleinová pátou nasazenou

Nejvýše nasazenou z českých kvalifikantů je Sandra Kleinová s číslem pět. O účast na US Open se utká s Němkou Sandrou Kloeselovou. Kleinová s kvalifikací většinou problémy nemívá. Do hlavního turnaje se probojovala již pětkrát, zatímco její soupeřka bojuje o svou druhou účast. Poprvé si ve Flushing Meadows zahrála v roce 1999 a skončila až ve třetím kole.

Kleinová na US Open nedošla prozatím dále než do druhého kola. Prozatím nejlepšího výsledku - třetího kola - v rámci grandslamu dosáhla v roce 1997 na Australian Open.

Čeští tenisté v kvalifikaci na US Open
Muži - 1.kolo
Petr Luxa vs. Jan Vacek (32)
Wesley Moodie (JAR-1) vs. František Čermák
Pavel Snobel vs. Thomas Enqvist (Švéd.-26)
Markus Hipfl (Rak.) vs. Jan Hájek
Michal Tabara vs. Jan Frode Andersen (Nor.)
Ženy - 1. kolo
Sandra Kleinová (5) vs. Sandra Kloeselová (Něm.)
Renata Voráčová (13) vs. Barbora Strýcová
Rossana Neffa-De Los Riosová (Parag.-15) vs. Hana Šromová
Olga Blahotová vs. Sofia Arvidssonová (Švéd.-25)
Eva Birnerová vs. Cory Ann Avantsová (USA)

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner