Hlavní obsah

Nišikori od třetího setu bojoval s křečemi, ale Ferrera udolal

NEW YORK

Japonského tenistu Keie Nišikoriho od třetího setu trápily křeče a ve čtvrté sadě se musel nechat ošetřit, přesto ve třetím kole US Open nakonec udolal čtvrtého nasazeného Davida Ferrera. Favorizovaného španělského hráče porazil 7:5 v rozhodujícím pátém setu.

Článek

Osmnáctiletého Japonce ani bolavé nohy nezastavily na cestě za zatím největším překvapením mužské dvouhry. "Snažil jsem se myslet na to, že hraju s Davidem, který je čtvrtý na světě, a hraju s ním pětiseťák. Cítil jsem se šťastný a přemýšlel jsem pozitivně. Myslím, že díky tomu jsem byl schopen bojovat," líčil na tiskové konferenci recept na úspěch.

Mezi novináře přikulhal. "Všechno mě bolí: Kotníky, nohy i záda," svěřil se Japonec žijící ve Spojených státech amerických. Všechno však pramení jen z únavy, takže si nemyslí, že by mu to vadilo v osmifinále s Juanem Martinem Del Potrem z Argentiny. "Není to zas tak strašné. Musím popocházet, jezdit na kole a protahovat se. Myslím, že budu v pohodě."

Ferrer po překvapivém vyřazení složil soupeři poklonu. "Je to mladý hráč, hraje velmi dobře a velmi dobře servíruje. V pátém setu jsem možná hrál vůbec nejlépe, ale on využil svou šanci," pochválil ho.

Nepřekvapilo ho, že Nišikori hrál takhle dobře. "Věděl jsem, že letos vyhrál turnaj ve finále s Blakem," připomněl Japoncův šokující triumf na únorovém podniku v Delray Beach.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články