Hlavní obsah

Češi na US Open skončili, Štěpánek nestačil na Federera

Poslední český zástupce ve dvouhrách Radek Štěpánek vypadl na US Open ve třetím kole. Osmadvacátý nasazený hráč v neděli nestačil na vítěze posledních čtyř ročníků newyorského grandslamu Rogera Federera, kterému podlehl 3:6, 3:6 a 2:6. Štěpánek tak nevylepšil své maximum na tomto turnaji a stejně jako v roce 2003 pro něj bylo třetí kolo konečnou.

Článek

Štěpánek na jaře porazil Federera na turnaji v Římě, ale v neděli od začátku na favorizovaného soupeře nestačil. Ztratil hned svůj první servis a především vinou vlastních chyb prohrával záhy 0:3. V sedmém gamu se mu skvělým prohozem podařilo vzít si brejk zpátky, ale vyrovnaný průběh netrval dlouho.

Vzápětí Štěpánek při svém podání nezahrál dobře forhend a udělal dvojchybu, čímž pomohl Federerovi znovu odskočit. Turnajová dvojka pak set bez problémů dopodávala.

V úvodu druhé sady Štěpánek zpřesnil hru a držel s favoritem krok, ale v sedmé hře se vývoj setu zlomil znovu na Švýcarovu stranu. Štěpánek při svém podání nedotáhl do konce vedení 40:15 a nevynucenými chybami prakticky daroval soupeři brejk. Federerovi se dařilo českého tenistu prohazovat a ziskem dalších dvou her za sebou vybojoval druhý set.

Švýcarský tenista diktoval tempo hry, ale Štěpánek se mohl v úvodu třetí sady dostat do vedení, když měl ve třetí hře brejkbol. Federer ho však odvrátil skvělým servisem a vzápětí opět sebral Štěpánkovi podání, když český tenista opět nevyužil vedení 40:15. Druhý hráč světa pak už bez problémů dotáhl utkání do vítězného konce a postoupil do osmifinále, kde narazí na Rusa Igora Andrejeva, nebo Španěla Fernanda Verdaska.

US OPEN 2008:
Muži:
3. kolo:
Štěpánek (ČR-28) - Federer (2-Švýc.) 3:6, 3:6, 2:6.

Reklama