Hlavní obsah

Štěpánek: Dělal jsem moc chyb a nepomáhal jsem si servisem

NEW YORK

Zatímco v květnu na turnaji v Římě Radek Štěpánek tehdejší světovou jedničku Rogera Federera porazil, v neděli ve třetím kole US Open neměl šanci. Český tenista častěji chyboval a nedařilo se mu na podání, takže ho Švýcar hladce přehrál.

Článek

"Federer měl celý zápas pod kontrolou. Byl lepší, já jsem dělal moc chyb a nepomáhal jsem si servisem. To byl dnes ten hlavní rozdíl mezi námi," řekl Štěpánek Českému rozhlasu.

Vítězi posledních čtyř ročníků newyorského grandslamu podlehl 3:6, 3:6 a 2:6, ale obraz hry byl podle něj vyrovnanější. "Gamy byly vyrovnané, ale bohužel jsem je nevyhrával já," poznamenal. Federer byl po postupu v dobré náladě. "Myslím, že je prostě hezké hrát dobře. Hezky snadné, bez stížností," pochvaloval si.

Štěpánka mrzel především úvodní set, v němž se po brzkém brejku vrátil do hry, ale místo vyrovnání na 4:4 znovu ztratil servis. "Zahrál jsem hodně špatný game na 3:5, který mě stál ten první set. Tím se Roger uklidnil a ten zápas kontroloval," vypíchl důležitý moment.

Zatímco v předchozích dvou kolech ani jednou neztratil servis, tentokrát o něj přišel šestkrát. S podáním nebyl spokojený. "Servis mi nešel, necítil jsem to od začátku. Byly chvíle, kdy jsem podával dobře, ale pak zase špatně. Když chcete hrát s takovým hráčem, tak ten výkon musí být konstantní po celou dobu utkání. A to se mi dneska nepovedlo," uvedl.

Kvůli nižšímu procentu prvního servisu se nedostával tak často k síti, čímž Federera trápil v Římě. Tentokrát ho Švýcar po většinu zápasu držel na základní čáře a Štěpánek chyboval. V závěru se navíc znovu začalo ozývat nachlazení, které ho trápilo především v úvodu turnaje. "Já už jsem ani neměl moc sil a nebylo mi moc dobře po těle," řekl Štěpánek s tím, že pro výsledek zápasu to určitě nebylo rozhodující. Teď se chystá strávit dva až tři týdny tréninkem na Floridě a pak ho čeká halová sezóna.

Reklama