Hlavní obsah

Američan Fish se stal prvním čtvrtfinalistou US Open, čeká ho Nadal

Domácí tenista Mardy Fish se stal prvním čtvrtfinalistou US Open. Nenasazený Američan ve čtvrtém kole vyřadil turnajovou dvaatřicítku Francouze Gaela Monfilse, kterého porazil hladce 7:5 a dvakrát 6:2. Ve čtvrtfinále je i světová jednička Rafael Nadal. Ve čtvrtém kole vyřadil domácího hráče Sama Querreyho ve čtyřech setech.

Článek

Šestadvacetiletý Fish si zahraje čtvrtfinále grandslamu podruhé v životě, loni se dostal mezi posledních osm na Australian Open. Tentokrát ho čeká první hráč světového žebříčku Rafael Nadal.

Ve vítězné sérii pokračuje Juan Martin Del Potro, který vyhrál už třiadvacátý zápas za sebou a poprvé v kariéře postoupil do grandslamového čtvrtfinále. Po postupu přes Japonce Keie Nišikoriho čeká argentinského tenistu šestý nasazený Andy Murray z Británie.

Sestry Williamsovy se utkají ve čtvrtfinále

Poslední grandslam sezóny uvidí rodinné čtvrtfinále sester Sereny a Venus Williamsových. Starší Venus v pondělí vyřadila ve čtvrtém kole US Open polskou tenistku Agnieszku Radwaňskou, mladší Serena si rovněž bez problémů poradila se Severine Brémondovou z Francie.

Ve Wimbledonu se americké sestry utkaly až ve finále, tentokrát je los svedl proti sobě o dvě kola dříve. Zatím mají vyrovnanou bilanci vzájemných utkání 8:8, na grandslamech vyhrála každá po pěti zápasech.

Osminásobná grandslamová šampiónka Serena Williamsová litovala, že vzájemný duel přichází v New Yorku tak brzy. "I semifinále by bylo lepší než čtvrtfinále, ale tak aspoň jedna z nás bude v semifinále," poznamenala.

Do čtvrtfinále ženské dvouhry postoupila šestá nasazená Dinara Safinová. S Annou-Lenou Grönefeldovou měla problémy jen v úvodní sadě, kdy s ní nenasazená Němka držela krok až do stavu 5:5. Pak však Safinová vyhrála osm gamů za sebou a postoupila mezi posledních osm, kde se utká s Flavií Pennettaovou z Itálie.

Pennettaová ve čtvrtém kole porazila 6:3 a 6:0 Francouzku Amélii Mauresmovou a poprvé v kariéře si zahraje čtvrtfinále grandslamu.

US OPEN 2008
MUŽI
Dvouhra - 4. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Querrey (USA) 6:2, 5:7, 7:6, 6:3, Fish (USA) - Monfils (32-Fr.) 7:5, 6:2, 6:2, A. Murray (6-Brit.) - Wawrinka (10-Švýc.) 6:1, 6:3, 6:3, Del Potro (17-Arg.) - Nišikori (Jap.) 6:3, 6:4, 6:3.
ŽENY
Dvouhra - 4. kolo:
Safinová (6-Rus.) - Grönefeldová (Něm.) 7:5, 6:0, Pennettaová (16-It.) - Mauresmová (32-Fr.) 6:3, 6:0, S. Williamsová (4-USA) - Brémondová (Fr.) 6:2, 6:2, V. Williamsová (7-USA) - A. Radwaňská (9-Pol.) 6:1, 6:3.
SMÍŠENÁ ČTYŘHRA
Čtvrtfinále:
Blacková, Paes (5-Zimb./Indie) - Uhlířová, Damm (ČR) 7:5, 6:2, Huberová, J. Murray (USA/Brit.) - Srebotniková, Zimonjič (2-Slovin./Srb.) 7:6 (7:5), 6:7 (9:11), 11:9, Petrovová, Björkman (Rus./Švéd.) - Stubbsová, Lindstedt (Austr./Švéd.) 6:3, 6:2.
JUNIORKY
Čtyřhra - 1. kolo:
Ahnová, Gibbsová (USA) - Otašlijsková, Tůmová (Bulh./ČR) 7:6 (7:3), 6:1.

Reklama