Hlavní obsah

Safinová se po tréninku rozplakala, ale pak postoupila

NEW YORK

Finalistka Roland Garros Dinara Safinová k pondělnímu osmifinále US Open nenastupovala v optimální pohodě, po předzápasovém tréninku se dokonce rozplakala. Cítila se naprosto bez energie, ale německou tenistku Annu-Lenu Grönefeldovou nakonec porazila 7:5 a 6:0.

Článek

"Když jsem šla na kurt, nemyslela jsem si, že vyhraju, protože jsem se cítila strašně vyčerpaná," vyprávěla na tiskové konferenci po utkání. Negativní pocity ji přepadly už při předzápasovém tréninku, kdy neovládla emoce a propukla v pláč.

Mladší sestru známého bouřliváka Marata Safina uklidnil trenér. "Řekl mi: 'Víme, že nejsi stroj. Prostě tam jdi a nepřemýšlej'," vyprávěla. Kouč jí především zakázal projevovat emoce na kurtu, což stejně jako její bratr často dělává, když se jí nedaří. "Jenom jdi na kurt a udělej, co dneska můžeš. Jestli v tvém těle zbylo dvacet procent, tak dej těch dvacet procent. Nepoužívej další procenta na křičení a zahazování míčků," řekla.

Byla ráda, že i za těchto okolností postoupila mezi posledních osm hráček newyorského grandslamu. "Možná jsem nehrála své maximum, ale prošla jsem. To je nejdůležitější, protože teď mám den volna a snad budu stoprocentní pro další zápas," řekla stříbrná olympijská medailistka, kterou ve čtvrtfinále čeká Italka Flavia Pennettaová.

Reklama

Související témata: