Hlavní obsah

Tenisovou extraligu mají zatraktivnit Andrejev a Bammerová

OSTRAVA/PROSTĚJOV

Rus Igor Andrejev a Rakušanka Sybille Bammerová by mohli pozvednout prestiž letošního ročníku tenisové extraligy. Titul bude obhajovat Prostějov, který vedle obou zmíněných hvězd hodlá nasadit třeba Tomáše Berdycha, Lucii Šafářovou, Slovenku Dominiku Cibulkovou, Fina Jarkka Nieminena nebo Srba Janka Tipsareviče.

Článek

Extraliga se hraje systémem dvou souběžných turnajů v Prostějově a v Ostravě, jejichž vítězové se na Hané střetnou příští pátek ve finále. "Sportovní úroveň by měla být dobrá. Týmy berou soutěž prestižně a budou hrát v silných sestavách," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel ostravského turnaje Václav Roubíček.

Přestože uzávěrka soupisek je až v pátek, řada týmů má v předběžných sestavách zajímavá jména. Pražský TK Neridé chce spoléhat na Lukáše Zíba, Květu Peschkeovou, Slováka Karola Becka, Poláka Lukasze Kubota či polské sestry Radwaňské. Sparta-PSK Olymp půjde do boje s Jiřím Vaňkem, Bohdanem Ulihrachem, Klárou Zakopalovou, Barborou Záhlavovou-Strýcovou a I. ČLTK Praha hlásí družstvo s Ivem a Janem Minářovými či Janem Hernychem. "Závazná uzávěrka přihlášek je až v pátek. To bude určující datum, kdo se nakonec na dvorcích objeví," podotkl Roubíček.

Atrakcí extraligy by mohla být účast hráčů, kterým se aktuálně daří na US Open ve Flushing Meadows: Bammerová je už ve čtvrtfinále, 23. hráč žebříčku ATP Andrejev ve čtvrtém kole. "Oba by měli nastoupit za Prostějov, ale situace se určitě bude odvíjet od toho, jak se jim bude v Americe dařit. S nimi by byl Prostějov jasným favoritem, i když zápasy v extralize bývají specifické a papírové předpoklady často neplatí," upozornil Roubíček.

V prostějovském týmu bude v roli asistenta kouče Jaroslava Navrátila působit Jiří Novák. Bývalá česká jednička bude také připravena zasáhnout v případě potřeby do bojů na kurtech. "Postavíme nesmírně kvalitní tým. Naší jedinou prioritou je obhájit titul a tím zkompletovat letošní prostějovskou sbírku mistrovských titulů od žáků přes dorost až po dospělé," uvedl Novák.

Zápasy v obou skupinách začínají v neděli, základní část extraligy skončí ve čtvrtek 11. září.

Složení skupin:
Skupina A (Ostrava):
Precolor Přerov, Sparta-PSK Olymp Praha, Beskydský TK, Spartak Jihlava, LTC Pardubice.
Skupina B (Prostějov):
Agrofert Prostějov, Realsport Nymburk, I. ČLTK Praha, TK Neridé, TCF Purum Mariánské Lázně.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články