Hlavní obsah

Dlouhý s Paesem postoupili do semifinále čtyřhry US Open

NEW YORK

Český tenista Lukáš Dlouhý si podruhé za sebou zahraje společně s Indem Leanderem Paesem semifinále čtyřhry na grandslamu. Po úspěchu ve Wimbledonu postoupili mezi poslední čtyři páry soutěže i na US Open, když v úterním čtvrtfinále porazili 2:1 na sety švédsko-finskou dvojici Robert Lindstedt, Jarkko Nieminen.

Článek

Dlouhý s Paesem vyhráli první set 6:3, ale druhou sadu ztratili v tie-breaku. V rozhodujícím setu se ujali vedení 5:2 a v deváté hře podávali na postup. Seveřané jim sice situaci znepříjemnili a měli několik brejkbolů, ale sedmí nasazení využili v pořadí čtvrtý mečbol a postoupili do semifinále.

Dlouhý tak může navázat na loňskou finálovou účast na newyorském grandslamu, tehdy o titul neúspěšně bojoval s Pavlem Víznerem.

Ruska Jelena Dementěvová se stala první semifinalistkou US Open. Olympijská šampionka z Pekingu potvrdila na newyorském grandslamu dobrou formu a v dnešním čtvrtfinále porazila hladce 6:2 a 6:3 patnáctou nasazenou Patty Schnyderovou ze Švýcarska. O postup do finále si turnajová pětka zahraje s druhou nasazenou Jelenou Jankovičovou ze Srbska, nebo Rakušankou Sybille Bammerovou.

Třetí nasazený Novak Djokovič podle předpokladů postoupil do čtvrtfinále, ale musel na cestě mezi posledních osm absolvovat pětisetovou bitvu s Tommym Robredem. Španělského tenistu nakonec porazil 4:6, 6:2, 6:3, 5:7 a 6:3 a o postup do semifinále si zahraje s vítězem zápasu mezi domácí nadějí Andym Roddickem a stříbrným olympijským medailistou Fernandem Gonzalezem z Chile.

US OPEN 2008
ŽENY
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dementěvová (5-Rus.) - Schnyderová (15-Švýc.) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Raymondová, Stosurová (10-USA/Austr.) - Erakovicová, Kostaničová-Tošičová (N. Zél./Chorv.) 7:6 (7:3), 6:0.
MUŽI
Dvouhra - 4. kolo:
Djokovič (3-Srb.) - Robredo (15-Šp.) 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý, Paes (7-ČR/Indie) - Lindstedt, Nieminen (Švéd./Fin.) 6:3, 6:7 (2:7), 6:3, Gonzalez, Monaco (Arg.) - Soares, Vemič (Braz./Srb.) 6:2, 6:7 (3:7), 6:3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články