Hlavní obsah

Štěpánkovu úspěšnou sezónu brzdí zranění

PRAHA

V Melbourne porazil Brazilce Kuertena, v Paříži byl nedaleko vyřazení pozdějšího semifinalisty Alberta Costy ze Španělska a ve Wimbledonu sehrál pět setů s australským finalistou Philippoussisem. Tenista Radek Štěpánek šplhal žebříčkem vzhůru a vše směřoval k poslednímu grandslamu sezóny - US Open. Jenže teď stojí, v rozletu ho zastavilo zranění...

Foto: ČTK

Radka Štěpánka trápí zraněné předloktí.

Článek

"Deset dnů jsem raketu neměl v ruce," hlásil včera po léčebné proceduře. O co vlastně jde? Třiačtyřicátého hráče světa žebříčku ATP trápí svalové zranění předloktí, které se letos ozvalo již popáté.

Hrát se s tím nedá

Poprvé se s ním potýkal už v únoru na turnaji v Kodani, bolest však po pár dnech ustoupila. Tak se to opakovalo stále a nikdo nic nevěděl. Teď však Štěpánek musí čekat. Pojede do New Yorku na US Open, nebo ne? Konečné rozhodnutí padne ve středu, nijak růžově to však nevypadá. "Ještě nevím. Hrát se s tím nedá," hlásil včera Štěpánek do mobilního telefonu.

Bolest jej trápila i v červenci v Gstaadu, kde v semifinále prohrál s Novákem. Když opustil antuku a vydal se na americké betony, zdálo se být vše zase v pořádku, jenže minulý týden v utkání s Gineprim v Cincinatti už nemohl. Duel neskrečoval, ale dohrál ho pouze z povinnosti, ve třetím setu "inkasoval" dokonce kanára.

"Dostávám do toho křeče. Hlavně při podání je to hodně zlé," vykládá čtyřiadvacetiletý reprezentant.

Zábaly, ultrazvuk a také uvolňování

Rychle se z Ameriky vrátil domů a do parády si ho vzal docent Pavel Kolář. Následovat může poměrně rychlé uzdravení, ovšem vyloučena prý není ani půroční přestávka... To je pro Štěpánka strašná představa. "Nic nenadělám, takový je sport," říká celkem vyrovnaně.

Pro uzdravení dělá vše - na předloktí přikládá zábaly, naordinovaný má i ultrazvuk a dělá uvolňovací cviky. "Jsem v Praze už čtyři dny. Mám tady bratrance, tak je pořád nějaký program," snaží se přijít na jiné myšlenky tenista, jenž bydlí v Prostějově.

Nejistá je i účast Štěpánka v boji o záchranu ve Světové skupině Davisova poháru. Baráž v Thajsku se hraje 19.-21. září.

Reklama