Hlavní obsah

Serena Williamsová se opět cítí být mladá a plná energie

NEW YORK

Americká tenistka Serena Williamsová se po triumfu na US Open cítí jako na začátku nové kariéry. Po finálovém vítězství nad Jelenou Jankovičovou ze Srbska prohlásila, že si znovu připadá mladá a plná energie a že je opět připravená hrát špičkový tenis každý týden.

Článek

"Cítím, že teď hraju svůj nejlepší tenis a že toho mohu v kariéře ještě hodně dosáhnout," řekla šestadvacetiletá hráčka a prozradila, že za návratem na výsluní po letech zranění a mimotenisových zájmů je tvrdá práce.

"Nikdo si neumí představit, jak jsem celý rok dřela. Někdy jsem vstávala už v šest ráno a šla na trénink, a pak musela čekat, protože ještě byla tma," řekla mladší z tenisových sester.

Vítězstvím v New Yorku se po pěti letech vrátila do role světové jedničky. Přitom loni v lednu, když překvapivě vyhrála Australian Open, byla na žebříčku až na 81. místě. "S prvním místem jsem při cestě sem vůbec nepočítala. To je pro mě bonus," řekla Williamsová.

Po finále dojatě děkovala rodičům i své starší sestře, kterou vyřadila ve čtvrtfinále. "Venus mi udělala plán pro dva poslední zápasy. To mi opravdu pomohlo," prohlásila vítězka, na jejíž konto přibylo 1,5 miliónu dolarů.

Nejvyšší cíle bude mít i v Paříži a ve Wimbledonu

Slíbila, že se rozhodně nechce zastavit na devíti grandslamových titulech. "Cítím, že mám na dvojciferné číslo. V Austrálii jsem vždycky hrála dobře, a to už je za chvíli," řekla Williamsová a dodala, že nejvyšší cíle bude mít i v Paříži a ve Wimbledonu, kde už také okusila radost z vítězství.

Poražená Jankovičová uznala, že vítězka byla lepší. Měla však pocit, že Američance trochu pomáhal rozhodčí. "Vypadala unaveně a já cítila, že mám šanci. Ale mezi body si brala čas na odpočinek, a to nebylo fér. Když já hrála s Dementěvovou, jen jsem sáhla pro ručník a už mě napomínali. To by mělo platit pro všechny stejně," posteskla si Srbka.

Sama byla spokojena s tím, že se vůbec dostala do finále. "Letos mě hodně trápila zranění a bylo těžké překonat všechny problémy. Finále je pro mě novou motivací, jen doufám, že budu zdravá," řekla Jankovičová a prozradila i své nejbližší plány. "Zítřek bude patřit nákupům. Mám teď spoustu peněz na utrácení," usmála se poražená finalistka. V New Yorku si ve svém prvním grandslamovém finále vydělala 750 tisíc dolarů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články