Hlavní obsah

Unavený Blake vynechá Davis Cup, Španěly povede Nadal

NEW YORK

Takřka všichni elitní tenisté včetně světové jedničky Rafaela Nadala budou hrát v příštím týdnu v Davisově poháru. Španělé budou doma v Madridu hostit obhájce trofeje z USA, v jehož týmu unaveného Jamese Blakea nahradí Sam Querrey. Jedenáctý hráč světa Blake nastupoval v Davisově poháru nepřetržité od roku 2005 a loni pomohl Američanům k prvnímu triumfu po dvanácti letech.

Článek

"James je fyzicky i psychicky unavený. Měl náročné léto. Říkal, že potřebuje odpočinek a já to respektuji," uvedl nehrající kapitán Patrick McEnroe. Dvacetiletý Querrey si odbude v Davisové poháru premiéru. "Měl solidní sezónu, dobré výsledky na antuce a dobře zapadne do týmu," řekl McEnroe. Querrey, který je ve světovém žebříčku čtyřicátý, letos v březnu v Las Vegas vybojoval svůj první titul na okruhu ATP a na právě skončeném US Open postoupil do osmifinále.

V americkém týmu jsou dále Andy Roddick a deblisté Bob a Mike Bryanové. Španělé vedle vítěze Wimbledonu a Roland Garros Nadala nominovali Davida Ferrera, Fernanda Verdaska a Feliciana Lopeze.

V druhém semifinále nastoupí Argentina v Buenos Aires proti Rusku. Domácí barvy bude hájit David Nalbandian, Juan Martin Del Potro, Agustin Calleri a Guillermo Caňas. Za ruský tým, který vyřadil v dubnu v Moskvě české tenisty, nastoupí světová šestka Nikolaj Davyděnko, Igor Andrejev, Dmitrij Tursunov a Igor Kunicyn.

V baráži o účast ve Světové skupině se objeví čerstvý vítěz US Open Švýcar Roger Federer v duelu proti Belgii. Jeho finálový soupeř z New Yorku Andy Murray pomůže Británii proti Rakousku, za Srbsko bude hrát proti Slovensku také vítěz Australian Open Novak Djokovič.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková