Hlavní obsah

Italští tenisté potrestaní za sázky chtějí zažalovat ATP

Čtyři italští tenisté, kteří dostali tresty za sázení, chtějí zažalovat organizaci ATP kvůli narušení soukromí. Potito Starace, Daniele Bracciali, Federico Luzzi a Giorgio Galimberti chtějí dát k soudu také sázkovou kancelář, která dodala ATP informace o jejich sázkách.

Článek

"Najali jsme si právníky z Miami, kteří nás budou bránit proti narušení soukromí," citovala v pátek agentura AP Galimbertiho, který spolu se svými krajany dostal od ATP na přelomu roku za sázení na tenis tresty v rozmezí od šesti týdnů do 200 dnů.

"Internetová sázková kancelář, u které jsme si vsadili pár eur, neměla právo odhalit, že jsme si vsadili. ATP pak navíc neměla právo zveřejnit naše další sázky, například na fotbal," dodal.

Vedení mužského tenisu se začalo sázkami intenzivněji zabývat loni v srpnu, kdy společnost Betfair upozornila na podezřelé sázky na zápas tehdejšího čtvrtého tenisty světa Nikolaje Davyděnka z Ruska s Martinem Vassallem Arguellem na turnaji v Sopotech. Od té doby padlo v rámci vyšetřování několik trestů, Davyděnko byl dnes kvůli nedostatku důkazů očištěn.

Reklama