Hlavní obsah

V úvodu Ligy mistrů se představili tři čeští stolní tenisté

Hned tři čeští stolní tenisté zasáhli do úvodních zápasů nového ročníku Ligy mistrů. S padesátiprocentní úspěšností se při premiéře v dresu belgického Royal Villette Charleroi představil Petr Korbel, který v utkání se španělským celkem San Sebastian jednou prohrál a jednou zvítězil. Vedle něj barvy svých klubů hájili ještě Martin Olejník a Iveta Vacenovská.

Článek

Sedmatřicetiletý Korbel nejprve podlehl španělskému reprezentantovi Alfredu Carnerosovi 2:3, aby pak v závěru zápasu vybojoval vítězný bod svého mužstva po výhře nad Slovákem Peterem Šeredou 3:2. Charleroi, pětinásobný vítěz Ligy mistrů, nakonec San Sebastian porazilo 3:1.

Vítěznou premiéru v Lize mistrů prožil Martin Olejník, který v této sezóně obléká dres polského Grodzisku. Pětatřicetiletý bývalý český reprezentant dokázal v zápase na horké španělské půdě v Cajagranadě zdolat Číňana Čao Pchenga 3:1 na sety, čímž přispěl k nečekanému vítězství polského mistra v poměru 3:0.

Úspěšně vstoupila do Ligy mistryň ve stolním tenisu také česká reprezentantka Iveta Vacenovská. Dvaadvacetiletá hráčka se jedním bodem podílela na hladké výhře celku Froschberg Linec nad portugalským C.T.M. Mirandela 3:0. Vacenovská se v utkání hraném v Linci střetla s Portugalkou s čínským pasem Sie Ťüan, kterou po velmi dobrém výkonu porazila 3:1 na sety.

Reklama

Související témata: