Hlavní obsah

Američané vyhráli čtyřhru a udrželi naději na postup do finále DC

Američtí tenisté udrželi naději na postup do finále Davisova poháru. Obhájci titulu snížili stav semifinále se Španělskem na 1:2, když dnes na madridské antuce vyhráli čtyřhru. Stejně si vedli ve druhé sérii i Rusové v duelu v Buenos Aires s domácí Argentinou.

Článek

Za tým USA do čtyřhry při absenci zraněného Boba Bryana nastoupil po bok jeho dvojčete Mikea Mardy Fish a společně v pěti setech udolali Feliciana Lopeze s Fernandem Verdaskem.

Po výhře hostující dvojice 4:6, 6:4, 6:3, 4:6 a 6:4 může Španělům rozhodující třetí bod v neděli zajistit světová jednička Rafael Nadal, kterou čeká utkání s Andym Roddickem. Pokud by nejlepší antukář posledních let neuspěl, rozhodovalo by se v zápase mezi Davidem Ferrerem a Samem Querreym.

Naději ruskému týmu udržela v pětisetové bitvě trvající tři hodiny a 36 minut dvojice Igor Kunicyn a Dmitrij Tursunov. Na antuce v Buenos Aires si poradili s Davidem Nalbandianem a Guillermem Caňasem, které porazili 6:2, 6:1, 6:7, 3:6 a 8:6.

O postupu může v neděli rozhodnout souboj týmových jedniček mezi Nalbandianem a Nikolajem Davyděnkem. Favoritem utkání bude domácí tenista, protože ruského soupeře v osmi vzájemných duelech pětkrát porazil. Argentina navíc v posledních 12 domácích daviscupových kláních ani jednou neprohrála.

Pokud Davyděnko zvítězí, bude rozhodovat zápas mezi Juanem Martinem del Potrem a Igorem Andrejevem.

Davis Cup - semifinále:
Španělsko - USA 2:1 po čtyřhře
Lopez, Verdasco - M. Bryan, Fish 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 4:6.
Argentina - Rusko 2:1 po čtyřhře
Nalbandian, Caňas - Kunicyn, Tursunov 2:6, 1:6, 7:6 (11:9), 6:3, 6:8.

Reklama

Související témata: