Hlavní obsah

Berdych nestačil v semifinále v Bangkoku na Djokoviče

BANGKOK

Tomáš Berdych stejně jako loni vypadl na turnaji v Bangkoku těsně před branami finále. Český tenista v sobotním semifinále nestačil na třetího hráče světa Novaka Djokoviče, jemuž podlehl 5:7 a 1:6.

Článek

Třiadvacetiletý Berdych se s vítězem letošního Australian Open utkal poprvé v kariéře a jejich premiérový duel prakticky rozhodl závěr prvního setu. Za stavu 5:6 čelil český tenista při vlastním servisu prvnímu brejkbolu v utkání a Djokovič šťastným "prasátkem" z bekhendu svou šanci okamžitě využil k zisku sady.

Druhý set už byl výsledkově jasně v režii jednadvacetiletého Srba, jenž trestal Berdychovy nevynucené chyby, vzal mu dvakrát podání a vyhrál 6:1. Djokovič využil všechny tři své brejkboly v zápase, Berdych naopak ani jeden.

"Připadalo mi, jako kdybych se v druhém setu probudil ze snu. Dneska i včera jsem se cítil hodně ospale. Ale v druhém setu jsem ho dvakrát brejknul - nehrál při servisu dobře a já své příležitosti využil," uvedl srbský favorit.

Dlouhý s Paesem jsou ve finále čtyřhry

Ve finále v thajské metropoli se utkají dva nejvýše nasazení hráči. Djokoviče vyzve v repríze finále Australian Open Francouz Jo-Wilfried Tsonga.

Český tenis bude mít v Bangkoku zastoupení alespoň ve finále čtyřhry, kam dnes postoupil Lukáš Dlouhý společně se zkušeným Leandrem Paesem. Česko-indický pár tak udělal další důležitý krok k účasti na Turnaji mistrů.

BANGKOK:
Dvouhra - semifinále:
N. Djokovič (1-Srb.) - Berdych (3-ČR) 7:5, 6:1, Tsonga (2-Fr.) - Monfils (4-Fr.) 6:0, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Dlouhý, Paes (1-ČR/Indie) - Santoro, Tsonga (Fr.) 6:4, 6:2.

Sela postoupil v Pekingu do finále

Izraelský tenista Dudi Sela postoupil na turnaji v Pekingu poprvé v kariéře do finále na okruhu ATP. Dvaadevadesátý hráč světa se v neděli utká o titul s favorizovaným Andym Roddickem z USA.

Sela porazil v sobotním semifinále 6:3, 6:3 sedmého nasazeného Rainera Schüttlera a stal se prvním finalistou z Izraele po Harelu Levym, jenž neúspěšně bojoval o titul před osmi lety v Torontu. Posledním izraelským vítězem turnaje ATP byl v roce 1993 Amos Mansdorf.

Roddickovi vzdoroval Němec Björn Phau pouze v druhém setu, který vyhrál v tie-breaku. První a třetí sadu získal Američan hladce 6:2 a 6:1.

V ženském finále se utká nejvýše nasazená Jelena Jankovičová s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. Pokud Srbka Jankovičová získá titul, sníží náskok světové jedničky Sereny Williamsové v čele žebříčku na pouhých 21 bodů.

PEKING:
Muži, dvouhra - semifinále:
Roddick (2-USA) - Phau (Něm.) 6:2, 6:7 (4:7), 6:1, Sela (Izr.) - Schüttler (7-Něm.) 6:3, 6:3.
Ženy, dvouhra - semifinále:
Jankovičová (1-Srb.) - Zvonarevová (5-Rus.) 6:4, 2:6, 6:4, Kuzněcovová (4-Rus.) - Čeng Ťie (Čína) 7:6 (7:3), 7:5.

Reklama

Související témata: