Hlavní obsah

Tenisté si na Australian Open finančně polepší

O osmnáct procent vyšší finanční odměnu obdrží příští rok vítězové mužské i ženské dvouhry na tenisovém Australian Open v Melbourne. Pořadatelé prvního grandslamového turnaje sezóny přichystali celkovou dotaci ve výši 22 miliónů australských dolarů (zhruba 286 miliónů korun), vítězům dvouhry připadne 1,62 miliónu dolarů.

Článek

Výkonný ředitel australského tenisu Steve Wood rovněž doufá, že bude pokračovat trend nárůstu divácké přízně. Letošní turnaj navštívilo celkem 605 tisíc fanoušků, což je o 50 tisíc více než v roce 2007. "Víme, že se v předprodeji prodalo nyní již o 15 procent více vstupenek než posledně," oznámil Wood s tím, že by měl být na začátku příštího roku největším lákadlem pokus Rogera Federera o zisk 14. grandslamu a vyrovnání rekordu Peta Samprase.

Pořadatelé zároveň přesunuli finále ženské dvouhry do pozdních večerních hodin po vzoru mužského finále. "Od okamžiku, kdy hráči vystoupí z letadla do doby odletu z Melbourne uděláme vše pro to, abychom tenistům zajistili ty nejlepší turnajové zážitky jejich sezóny," dodal ředitel Australian Open Craig Tiley.

Reklama