Hlavní obsah

Tenistka Jankovičová získala třetí turnajový titul za sebou

PRAHA

Světová jednička Jelena Jankovičová ze Srbska vyhrála třetí turnaj za sebou. V moskevském finále dnes porazila domácí Veru Zvonarevovou 6:2 a 6:4 a vedle bodů do žebříčku si na své konto připíše téměř 200 tisíc dolarů. Svou dnešní soupeřku porazila i na cestě za nedávnými tituly ve Stuttgartu a Pekingu.

Článek

Jedinou slabší chvilku si ve finále Jankovičová vybrala v polovině druhého setu, kdy ztratila podruhé svůj servis a dovolila soupeřce vyrovnat na 4:4. Šesté vítězství z devátého vzájemného souboje si ale vzít nenechala. Celkově získala třiadvacetiletá tenistka devátý titul v kariéře.

Mužský titul si v ruském duelu zajistil překvapivě Igor Kunicyn, jenž do neděle nehrál jediné finále turnaje ATP. Mnohem zkušenějšího Marata Safina, kterému nepomohlo ani 21 es, udolal po téměř třech hodinách 7:6, 6:7 a 6:3. Jednasedmdesátý hráč světa Kunicyn si připíše 171.000 dolarů.

Překvapivým vítězem tenisového turnaje ve Vídni se stal Němec Philipp Petzschner. Až 125. hráč světového žebříčku porazil v dnešním finále osmého nasazeného Francouze Gaela Monfilse a získal první titul na okruhu ATP.

Své první finále v kariéře vyhrál Petzschner za hodinu a půl dvakrát 6:4 a zajistil si prémii 139 tisíc eur. Čtyřiadvacetiletý rodák z Bayreuthu, jenž postoupil do hlavní soutěže z kvalifikace, vyřadil na cestě za titulem hned v prvním kole nasazenou jedničku Švýcara Stanislase Wawrinku a následně českého hráče Jana Hernycha.

Argentinec David Nalbandian vyhrál tenisový turnaj ve Stockholmu a potvrdil pozici nasazené jedničky. Ve finále dnes zdolal domácího Robina Söderlinga 6:2, 5:7 a 6:3. Sedmý hráč světa vyhrál svůj druhý letošní a celkově devátý titul.

Söderling zůstal potřetí v sezoně těsně pod vrcholem. S Nalbandianem si navíc zhoršil vzájemnou bilanci, když ze šesti duelů vyhrál jediný.

MOSKVA:
Dvouhra, ženy - finále:
Jankovičová (1-Srb.) - Zvonarevová (7-Rus.) 6:2, 6:4.
Čtyřhra, ženy - finále:
Petrovová, Srebotniková (4-Rus./Slov.) - Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) 6:4, 6:4.
Dvouhra, muži - finále:
Kunicyn (Rus.) - Safin (7-Rus.) 7:6 (8:6), 6:7 (4:7), 6:3.
VÍDEŇ
Dvouhra - finále:
Petzschner (Něm.) - Monfils (8-Fr.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Mirnyj, Ram (4-Běl./Izr.) - Petzschner, Peya (Něm./Rak.) 6:1, 7:5.
STOCKHOLM
Dvouhra - finále:
Nalbandian (1-Arg.) - Söderling (4-Švéd.) 6:2, 5:7, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Björkman, Ullyet (1-Švéd./Zimb.) - Brunström, Ryderstedt (Švéd.) 6:1, 6:3.

Reklama

Související témata: