Hlavní obsah

Kleinová skončila, v kvalifikaci pokračuje pět Čechů

Do posledního třetího kola tenisové kvalifikace na grandslamové US Open postoupilo pět českých tenistů. Do hlavního turnaje však mohou postoupit jen čtyři, neboť pavouk ve třetím kole proti sobě postavil Alenu Vaškovou a Magdalénu Zdenovcovou.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Zklamáním druhého kola je vyřazení páté nasazené kvalifikantky Sandry Kleinové, kterou rozdrtila domácí Gabriela Lastraová. Naděje na postup do třetího kola kvalifikace se Kleinové rozplynula po dvaapadesáti minutách. V prvním setu ji po dvaceti minutách zazpíval kanár, ve druhé sadě pak proti Američance, která si grandslamovou premiéru odbyla loni prvním kolem ve Flushing Meadows, uhrála pouze dvě hry.

Hájek svedl s Jihoafričanem vyrovnaný zápas

Již druhý český tenista skončil na raketě prvního nasazeného Jihoafričana Wesleyho Moodie. V prvním kole vyřadil po třech setech Františka Čermáka, v postupu do třetího se mu v dramatickém a vyrovnaném utkání, v němž všechny sety musela rozhodnout až zkrácená hra, snažil zabránit Jan Hájek.

První set získal Hájek za 55 minut. A to i přes 10 es, které mu Jihoafričan naservíroval. Zkrácená hra se protáhla a na jejím konci se ze zisku prvního setu radoval Hájek poměrem 12:10. Ve druhé sadě Moodie triumfoval za 53 minut 14 esy a 74procentní úspěšností prvního podání. Rozhodující sada pak trvala o minutu méně. Jihoafrický tenista tak za dvě hodiny a čtyřicet minut naservíroval českému tenistovi 31 es.

Výsledky českých tenistů 2. kolo kvalifikace
Muži
Tomáš Berdych (9) vs. Tuoma Ketola (Fin.) 6:4, 6:7 (5:7), 7:6 (7:4)
Jan Vacek (32) vs. Rajeev Ram (USA) 6:4, 6:1
Wesley Moodie (JAR-1) vs. Jan Hájek 6:7 (10:12), 7:6 (8:6), 7:6 (7:4)
Roko Karanušič (Chor.) vs. Tomáš Zib 6:3, 4:6, 6:3
Ricardo Mello (Bra.) vs. Robin Vik 7:5, 3:6, 6:3
Ženy
Barbora Strýcová vs. Juka Jošidaová (Jap.) 7:5, 6:2
Alena Vašková vs. Ivana Abramovičová (Chor.) 1:6, 7:5, 6:1
Magdaléna Zdenovcová vs. Zi Jan (Čína) 6:3, 6:7 (8:10), 6:3
Gabriela Lastraová (USA) vs. Sandra Kleinová (5) 6:0, 6:2
Kelly Ligganová (Ir.) vs. Eva Birnerová 7:6 (8:6), 6:4
Selima Sfarová (Tun.) vs. Lenka Němečková 6:4, 6:1

Berdych se utká s dalším "zabijákem" českých nadějí

S dalším osudovým hráčem pro české tenisty Chorvatem Roko Karanušičem se ve třetím kole utká devátý nasazený Tomáš Berdych. Karanušič již vystavil stopku pro třiadvacátého Jiřího Vaňka v prvním kole a pro Tomáše Zíba ve druhém.

Ve třetím kole pavouk proti sobě postavil dvě české tenistky. Do hlavního turnaje US Open tak mohou v ideálním případě postoupit jen dvě zástupkyně České republiky. Alena Vašková, která si poradila s Chorvatkou Abramovičovou, se postaví proti Magdaléně Zdenovcové, která vyřadila Číňanku Zi Janovou. Tenistky sehrají první vzájemný zápas.

Program pro 3. kolo kvalifikace
Muži
Tomáš Berdych (9) vs. Roko Karanušič (Chor.)
Jan Vacek (32) vs. Vincenzo Sentopadre (Ita.)
Ženy
Barbora Strýcová vs. Mara Santangelová (Ita.-19)
Alena Vašková vs. Magdaléna Zdenovcová

Reklama