Hlavní obsah

Damm se Sukem finále na Long Islandu prohráli

COMMACK

Čeští deblisté Martin Damm a Cyril Suk prohráli ve finále tenisového turnaje na Long Islandu s jihoafricko-argentinským párem Robbie Koenig a Martin Rodriguez. Titul v singlu obhájil Paradorn Srichaphan z Thajska.

Foto: Archiv Právo

Cyril Suk a Martin Damm na archivním snímku.

Článek

Třetí nasazený pár Damm se Sukem podlehl 6:4 a 7:6 (7:4). Pár Koenig/Rodriguez v sobotním semifinále vyřadili Tomáše Cibulce s Pavlem Víznerem 7:6 a 7:5.

Loni se o zisk titulu na Long Islandu pokoušeli Petr Pála a Pavel Vízner. Triumf však nakonec slavil pár M. Bryan/M.Bhupathi, když český tým porazil 6:3 a 6:4. Jedinými českými vítězi čtyřhry tak zůstávají Cyril Suk a Daniel Vacek, kteří na tomto turnaji slavili vítězství v roce 1995.

Titul ve dvouhře obhájila turnajová jednička Paradorn Srichaphan z Thajska proti domácímu tenistovi Jamesovi Blakovi, který si v semifinále poradil se sedmým nasazeným Maročanem Younesem El Aynaouim ve dvou setech 6:3 a 6:1.

Výsledky Long Island
Dvouhra finále
Paradorn Srichaphan (Tha.-1) vs. James Blake (USA) 6:2, 6:4
Čtyřhra finále
Koenig, Rodriguez (JAR/Arg.) vs. Damm, Suk (ČR-3) 6:4, 7:6 (7:4)
Dvouhra - semifinále:
Blake (USA) - El Aynaoui (Mar.-7) 6:3, 6:1
Paradorn Srichaphan (Tha.-1) vs. Jeff Morrison 6:4, 6:3
Čtyřhra - semifinále:
Damm, Suk (ČR-3) - Kafelnikov, Santoro (Rus./Fr.-2) 6:4, 6:4
Koenig, Rodriguez (JAR/Arg.) - Cibulec, Vízner (ČR) 7:6 (7:3), 7:5

Soupeřky uvolnily cestu k titulu Capriatiové

Poměrně snadnou cestu k titulu na tenisovém turnaji v New Havenu měla třetí nasazená Američanka Jennifer Capriatiová. Finálovou účast ji totiž usnadnila turnajová dvojka Francouzska Mauresmaová, která za stavu 6:3, 3:1 pro Capriatiovou skrečovala. Finále tak bylo americkou záležitostí. Ve druhém semifinálovém utkání si nejvýše nasazená Lindsay Davenportová ve svém 100. semifinálovém utkání poradila s Ruskou Jelenou Dementěvovou 6:4 a 6:2.

Sedmdesáté finále na turnajích WTA však Davenportové příliš nevyšlo. Capriatiová totiž získala první set 6:2 a ve druhém vedla 4:0, když turnajová jednička zápas předčasně ukončila. Podle agenturního zpravodajství její odstoupení zapříčinila bolest v levé noze. Davenportová před posledním grandslamem roku US Open nechtěla riskovat vážnější zdravotní komplikace.

Davenportové titul z New Havenu utekl počtvrté. V letech 1999, 2001 a 2002 patřilo vítězné gesto vždy Američance Venus Williamsové.

Výsledky New Haven:
Dvouhra - finále:
Capriatiová (3) - Davenportová (1-obě USA) 6:2, 4:0, skreč
Čtyřhra - finále:
Ruanová-Pascualová, Suarezová (1-Šp./Arg.) - Moliková, Sernaová (Austr./Šp.) 7:6 (8:6), 6:3

Reklama

Související témata:
Long Island