Hlavní obsah

Federer postoupil popáté do finále v rodné Basileji

BASILEJ/LINEC

Švýcarský tenista Roger Federer postoupil potřetí za sebou a celkově popáté v kariéře do finále turnaje v rodné Basileji. Druhý hráč světa se pokusí navázat na tituly z minulých dvou ročníků v neděli proti Davidu Nalbandianovi z Argentiny.

Článek

Sedmadvacetiletý Federer neměl v sobotním semifinále větší problémy se Španělem Felicianem Lópezem, jehož za 61 minut porazil 6:3 a 6:2. Třináctinásobný grandslamový vítěz letos prohrál už čtyři finále, ovšem všechny se svým nástupcem na světovém trůnu Rafaelem Nadalem. Zatím má z této sezony ve sbírce tři tituly.

S o čtyři měsíce mladším Nalbandianem čeká Federera už osmnáctý duel v kariéře, Švýcar zatím vede 9:8. Nalbandian bude v Basileji usilovat o třetí letošní titul. V semifinále sobotu porazil svého daviscupového kolegu Juana Martina del Potra, jenž bojuje o premiérovou účast na Turnaji mistrů, dvakrát 6:4.

Nalbandian s objevem letošní sezóny prohrál na posledním turnaji Masters v Madridu v osmifinále, tentokrát už se ale jeho dělovými údery zaskočit nenechal. Zároveň po nedávném titulu ze Stockholmu potvrdil, že se mu konci sezóny vždy daří. Loni touto dobou vyhrál Masters jak v Madridu, tak v Paříži.

Nalbandian oplatil svému krajanovi prohru z Madridu

Další souboj argentinských tenistů skončil v Basileji tentokrát vítězstvím zkušenějšího Davida Nalbandiana, jenž si zahraje o třetí letošní titul. V semifinále vsobotu porazil svého daviscupového kolegu Juana Martina del Potra, jenž bojuje o premiérovou účast na Turnaji mistrů, dvakrát 6:4. Ve finále jej čeká lepší z dvojice Roger Federer - Feliciano Lopez.

Nalbandian s objevem letošní sezóny prohrál na posledním turnaji Masters v Madridu v osmifinále, tentokrát už se ale jeho dělovými údery zaskočit nenechal. Zároveň po nedávném titulu ze Stockholmu potvrdil, že se mu konci sezóny vždy nebývale daří. Loni touto dobou vyhrál Masters jak v Madridu, tak v Paříži.

BASILEJ:
Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - López (Šp.) 6:3, 6:2, Nalbandian (2-Arg.) - Del Potro (3-Arg.) 6:4, 6:4, Nalbandian (2-Arg.) - Del Potro (3-Arg.) 6:4, 6:4.

Zvonarevová postoupila v Linci do finále 

Do finále turnaje v Linci postoupily dvě nejvýše nasazené tenistky. Ruska Věra Zvonarevová si v sobotu hladce poradila s Francouzkou Marion Bartoliovou po setech 6:0 a 6:1. O svůj třetí letošní titul se čtyřiadvacetiletá vítězka květnového Prague Open utká s turnajovou jedničkou Anou Ivanovičovou ze Srbska.

Zvonarevová nedala přemožitelce Petry Kvitové žádnou šanci a vyhrála šestý ze sedmi vzájemných duelů s Bartoliovou. To Ivanovičová se na postup do čtvrtého letošního finále notně nadřela a Polku Agnieszku Radwaňskou porazila až po více než dvou hodinách 6:2, 3:6 a 7:5. V neděli se pokusí vyhrát rovněž třetí turnaj v sezoně po triumfech v Indian Wells a na grandslamovém Roland Garros.

LINEC:
Dvouhra - semifinále:
Ivanovičová (1-Srb.) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6:2, 3:6, 7:5, Zvonarevová (2-Rus.) - Bartoliová (6-Fr.) 6:0, 6:1.

Dementěvová má šanci na první titul od Pekingu

Ruská tenistka Jelena Dementěvová může na turnaji v Lucemburku získat svůj první titul od olympijských her v Pekingu. Sedmadvacetiletá moskevská rodačka nedala v dnešním semifinále šanci Rumunce Soraně Cirsteaové, kterou porazila dvakrát 6:2.

Náročnější cestu do nedělního finále měla Dánka Caroline Wozniacká, jež zdolala Číňanku Li Na, čtvrtfinálovou přemožitelku Ivety Benešové, ve třech setech. Osmnáctiletá tenistka hrála letos už třikrát o titul na okruhu WTA a pokaždé vyhrála. S Dementěvovou se utkala dosud jednou, na hrách v Pekingu jí podlehla ve dvou setech.

LUCEMBURK:
Dvouhra - semifinále:
Dementěvová (1-Rus.) - Cirsteaová (8-Rum.) 6:2, 6:2, Wozniacká (4-Dán.) - Li Na (6-Čína) 7:6 (7:1), 3:6, 6:2.

Murray bude obhajovat titul v Petrohradu

Britský tenista Andy Murray bude v nedělním finále obhajovat loňský titul v Petrohradu. Nedělní vítěz turnaje série Masters v Madridu porazil v sobotním semifinále Španěla Fernanda Verdaska 6:0 a 6:3 a zahraje si o svůj letošní pátý titul.

Čtvrtý hráč světa Murray se ve finále utká s kazašským outsiderem Andrejem Golubjovem, jenž před tímto turnajem nehrál na okruhu ATP ani čtvrtfinále. Jednadvacetiletý tenista, kterému patří v žebříčku 150. místo, v sobotu deklasoval za 54 minut 6:3, 6:0 Rumuna Victora Haneska.

Semifinále v Petrohradu se hrála dohromady jen dvě hodiny a deset minut.

PETROHRAD:
Dvouhra - semifinále:
Murray (1-Brit.) - Verdasco (3-Šp.) 6:0, 6:3, Golubjov (Kaz.) - Hanescu (Rum.) 6:3, 6:0.

Lyon čistě francouzské finále neuvidí

Švédský tenista Robin Söderling pokazil možné francouzské finále na turnaji v Lyonu. Jediný zahraniční semifinalista porazil čtvrtého nasazeného Gillese Simona a zahraje si o titul s nenasazeným Julienem Benneteauem.

Prohrami v sobotních zápasech si zkomplikovali boj o účast na Turnaji mistrů domácí favorité Simon i Jo-Wilfried Tsonga. Oba mohou ještě potřebné body získat na závěrečném podniku série Masters v Paříži.

Söderling vyhrál lyonský podnik již v roce 2004, letos se mu ale ve finálových zápasech nedaří. Rozhodující souboj o titul nezvládl ve Stockholmu, Memphisu ani Rotterdamu. Benneteau si zahraje finále turnaje ATP podruhé v kariéře, letos v květnu na antuce v Casablance neuspěl.

LYON:
Dvouhra - semifinále:
Benneteau (Fr.) - Tsonga (3-Fr.) 7:6 (7:4), 7:5, Söderling (7-Švéd.) - Simon (4-Fr.) 5:7, 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata:
  5 : 4 Kosťuková - Vondroušová 5 : 4 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články