Hlavní obsah

Ivanovičová vyhrála finále v Linci, Federer triumfoval v rodné Basileji

LINEC

Jen jednapadesát minut stačilo srbské tenistce Aně Ivanovičové k vítězství ve finále turnaje v Linci. Bývalá světová jednička a nejvýše nasazená hráčka v neděli porazila turnajovou dvojku Věru Zvonarevovou z Ruska 6:2, 6:1. Švýcar Roger Federer vyhrál potřetí za sebou turnaj ATP v rodné Basileji. Druhý hráč světa porazil ve finále 6:3 a 6:4 svého tradičního soupeře Davida Nalbandiana z Argentiny.

Článek

Nejvýše nasazený Federer se mohl spolehnout na servis, při němž ztratil v průběhu celého zápasu jen sedm míčků. Nalbandiana připravil o jeho podání v každém setu jednou a za 69 minut získal po Estorilu, Halle a US Open svůj čtvrtý letošní titul. Sedmadvacetiletý Švýcar má v této sezoně vyrovnanou bilanci finálových duelů 4:4, všechny porážky mu připravil jeho nástupce na tenisovém trůnu Rafael Nadal.

S Nalbandianem, který je o čtyři měsíce mladší, odehrál Federer už 18. zápas a připsal si jubilejní desáté vítězství. Argentinec, jemuž se v závěru roku tradičně daří, vyhrál v Basileji v roce 2002 a v neděli byl počtvrté ve finále.

BASILEJ:
Dvouhra - finále:
Federer (1-Švýc.) - Nalbandian (2-Arg.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Bhúpathí, Knowles (2-Indie/Bah.) - Kas, Kohlschreiber (Něm.) 6:3, 6:3.

Dvacetiletá Ivanovičová vyhrála nad Zvonarevovou i druhý letošní zápas a připsala si prémii 95 000 dolarů a třetí letošní titul. Z turnajového triumfu se radovala poprvé od červnového vítězství na Roland Garros.

LINEC:
Dvouhra - finále:
Ivanovičová (1-Srb.) - Zvonarevová (2-Rus.) 6:2, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Srebotniková, Sugijamaová (2-Slovin./Jap.) - Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) 6:4, 7:5.

Söderling po čtyřech letech vyhrál turnaj v Lyonu

Švédský tenista Robin Söderling po čtyřech letech opět vyhrál turnaj v Lyonu. Sedmý nasazený hráč porazil v nedělním finále domácího Juliena Benneteaua 6:3, 6:7 a 6:1.

Čtyřiadvacetiletý Söderling získal třetí titul v kariéře, z toho dva vybojoval v Lyonu. Rodák z Tibro dokázal v první letošní triumf proměnit až čtvrtou finálovou účast.

LYON:
Dvouhra - finále:
Söderling (7-Švéd.) - Benneteau (Fr.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:1.
Čtyřhra - finále:
Llodra, Ram (2-Fr./Izr.) - Huss, Hutchins (Austr./Brit.) 6:3, 5:7, 10:8.

Murray ztratil jen dva gamy

Britský tenista Andy Murray obhájil v Petrohradu svůj loňský titul a připsal si druhé turnajové prvenství za sebou. Jednadvacetiletý Skot deklasoval v nedělním finále svého kazašského vrstevníka Andreje Golubjova za 58 minut dvakrát 6:1.

Čtvrtý hráč světa Murray navázal na svůj triumf z minulého týdne na turnaji série Masters v Madridu a získal svůj pátý letošní titul, za nějž dostal šek na 171 000 dolarů. Během turnaje neztratil ani set a dnes si připsal včetně Davis Cupu dvanáctý vítězný zápas za sebou.

I přes krutou porážku ve finále prožil nejúspěšnější týden v životě 150. hráč světa Golubjov, jenž před tímto turnajem nikdy nehrál na okruhu ATP ani čtvrtfinále.

PETROHRAD:
Dvouhra - finále:
Murray (1-Brit.) - Golubjov (Kaz.) 6:1, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Parrott, Polášek (USA/SR) - Bopanna, Mirnyj (Indie/Běl.) 3:6, 7:6 (7:4), 10:8.

Tenistka Jelena Dementěvová se dočkala prvního triumfu od svého vítězství na olympijských hrách v Pekingu. Sedmadvacetiletá Ruska v neděli na turnaji v Lucemburku porazila ve finále Caroline Wozniackou z Dánska 2:6, 6:4 a 7:6.

Dementěvová čekala na třetí letošní titul od srpnového zisku olympijského zlata. Na US Open a v Moskvě vypadla v semifinále, na turnajích ve Stuttgartu a Tokiu skončila o kolo dříve.

LUCEMBURK:
Dvouhra ženy - finále:
Dementěvová (1-Rus.) - Wozniacká (4-Dán.) 2:6, 6:4, 7:6 (7:4).
Čtyřhra ženy - finále:
Cirsteaová, Erakovicová (4-Rum./N. Zél.) - Duševinová, Korytcevová (3-Rus./Ukr.) 2:6, 6:3, 10:8.

Tenisté Tommy Robredo a Dmitrij Tursunov porazili v dnešních zahajovacích duelech turnaje série Masters v Paříži své francouzské soupeře a postoupili do druhého kola. Španěl Robredo vyřadil ve dvou setech Jéremyho Chardyho, Rus Tursunov zdolal Adriana Mannarina.

V Paříži se bojuje o poslední tři volná místa pro Turnaj mistrů v Šanghaji, která zatím v žebříčku ATP Champions Race okupují Andy Roddick, Juan Martin del Potro a Gilles Simon.

Z turnaje v hale Bercy se dnes na poslední chvíli kvůli zranění ramene odhlásil domácí Richard Gasquet, jenž měl být nasazen jako číslo čtrnáct. V hlavní soutěži jsou Češi Radek Štěpánek a pařížský vítěz z roku 2005 Tomáš Berdych. Hraje se o podíly z částky 2,27 milionu eur.

PAŘÍŽ:
Dvouhra, muži - 1. kolo:
Tursunov (Rus.) - Mannarino (Fr.) 6:3, 6:2, Robredo (Šp.) - Chardy (Fr.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články