Hlavní obsah

Berdych je ve 3. kole v Paříži, Štěpánek vypadl

PAŘÍŽ/QUÉBEC

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych postoupil do třetího kola turnaje série Masters v Paříži, když vyřadil dvanáctého nasazeného Stanislase Wawrinku ze Švýcarska. Nedařilo se naopak Radkovi Štěpánkovi, který prohrál s finalistou letošního Australian Open Jo-Wilfriedem Tsongou.

Článek

Berdych ve svém druhém letošním vystoupení v hale Bercy, kde triumfoval v roce 2005, porazil Wawrinku 6:3 a 7:5. "Od začátku bylo všechno bez problémů. Bylo to dobré utkání s dobrým koncem," řekl Berdych v rozhovoru pro ČTK.

Soupeři měl co vracet, Wawrinka ho totiž letos vyřadil na turnaji Masters v Indian Wells. "Tehdy to vypadalo, že vyhraju, ale nepodařilo se mi to dotáhnout do konce. Jsem rád, že jsem mu to mohl tady vrátit," dodal rodák z Valašského Meziříčí.

V boji o účast ve čtvrtfinále ho čeká jeden z jeho nejméně oblíbených soupeřů, Rus Nikolaj Davyděnko. Prohrál s ním všech sedm vzájemných zápasů, z nichž nejvyrovnanější byl ten v dubnovém čtvrtfinále Davis Cupu v Moskvě. Berdych tam tehdy Davyděnka dotáhl až do pátého setu, ale pak špatně došlápl a výron kotníku zmařil veškeré naděje. "Mám mu hodně co vracet," uvedl Berdych. "Letos a vlastně celou moji kariéru je to pro mě hodně nepříjemný soupeř. Bylo by hezké ho tady na konci roku porazit a jít dál," přidal.

Finalista z Bercy z roku 2004 Štěpánek, který v prvním kole vyřadil domácího Marka Gicquela, druhý třísetový zápas s francouzským tenistou nezvládl. Proti třináctému nasazenému Tsongovi sice začal dobře a první set vyhrál 6:3, ale ve druhém soupeř vyrovnal a v rozhodující sadě obrat dokonal.

Tsonga si ve třetím kole zopakuje souboj z prohraného finále Australian Open, když narazí na třetího nasazeného Novaka Djokoviče ze Srbska.

Ferrer se na Turnaji mistrů nepředstaví 

Pátý nasazený David Ferrer ze Španělska vypadl v Paříži ve druhém kole a přišel o šanci probojovat se na Turnaj mistrů. V pořadí Champions Race byl před tímto podnikem na nepostupové deváté příčce a po porážce 3:6 a 2:6 s Němcem Philippem Kohlschreiberem nemůže získat více bodů než jeho největší konkurenti. Z nich do třetího kola po Argentinci Juanu Martinu del Potrovi a Američanovi Andym Roddickovi ve středu postoupil i Francouz Gilles Simon.

Světová jednička Španěl Rafael Nadal si v 2. kole turnaje v Paříži snadno poradila s domácím Florentem Serrou a po setech 6:2 a 6:4 postoupila do osmifinále. V něm změří síly s dalším francouzským tenistou Gaelem Monfilsem.

Vyrovnanou bitvu svedli Rus Nikolaj Davyděnko a Chorvat Ivan Ljubičič. Závěry setů však vyšli lépe ruskému tenistovi, který nejprve vyhrál první sadu v tiebreaku a druhý set získal poměrem 7:5. V osmifinále bude soupeřem nasazené šestky vítěz duelu mezi českým tenistou Tomášem Berdychem a Švýcarem Stanislasem Wawrinkou.

Kvalifikantka Lepchenková vyzve v Québeku Petrovovou

Americká tenistka Varvara Lepchenková po úspěchu v kvalifikaci porazila v prvním kole turnaje v Québeku Rossanu de los Riosovou z Paraguaye. Dvaadvacetiletá rodačka vyhrála úterní zápas 6:1 a 6:3 a její příští soupeřkou bude nasazená jednička Ruska Naděžda Petrovová.

PAŘÍŽ:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (ČR) - Wawrinka (12-Švýc.) 6:3, 7:5, Tsonga (13-Fr.) - Štepánek (ČR) 6:3, 4:6, 4:6. Verdasco (15-Šp.) - Robredo (Šp.) 6:2, 6:7 (6:8), 6:2, Kohlschreiber (Něm.) - Ferrer (5-Šp.) 6:3, 6:2, Nalbandian (8-Arg.) - Kiefer (Něm.) 7:6 (7:5), 6:3, Simon (10-Fr.) - Andrejev (Rus.) 6:3, 7:5, Čilič (Chorv.) - Granollers (Šp.) 6:4, 7:6 (7:2), Nadal (1-Šp.) - Serra (Fr.) 6:2, 6:4, Davyděnko (6-Rus.) - Ljubičič (Chorv.) 7:6 (7:5), 7:5, Murray (4-Brit.) - Querrey (USA) 6:2, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
Melo, Sa (Braz.) - Dlouhý, Paes (4-ČR/Indie) 6:3, 6:2, Vízner, J. Murray (ČR/Brit.) - Čilič, Mirnyj (Chorv./Běl.) 6:2, 6:7 (5:7), 10:8.
QUÉBEC:
Dvouhra - 1. kolo:
Lepchenková (USA) - De los Riosová (Par.) 6:1, 6:3, Govorcovová (7-Běl.) - Kingová (USA) 6:1, 2:6, 6:4, Wozniaková (5-Kan.) - Gallovitsová (Rum.) 6:4, 6:3, Haynesová (USA) - Duboisová (Kan.) 6:3, 4:6, 6:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články