Hlavní obsah

Nalbandian, Blake a Davyděnko postupují do v Paříži do semifinále

Tenisová Paříž už zná tři ze čtyř semifinalistů tamního turnaje série Masters. Jako první se mezi nejlepší čtyři dostal Američan James Blake, jemuž před utkáním vzdal pro bolest zad Švýcar Roger Federer. Druhým je Argeninec Nalbandian, který si poradil se čtvrtým nasazeným Britem Andym Murraym. Nalbandianovým soupeřem bude Rus Nikolaj Davyděnko, jemuž po prvním setu vzdala světová jednička Španěl Rafael Nadal.

Článek

Blake na svého soupeře do semifinále bude čekat, jeho protivník vzejde ze souboje Roddick - Tsonga.

To Nalbandian měl do semifinále cestu složitější. Proti favoritovi se ale nezalekl a od začátku udával tempo zápasu. Ve třetím gamu poprvé prorazil Skotovi servis, v následující hře mu ale Murray brejk vrátil. Set se tak dostal do tie-breaku, v němž byl úspěšnější právě Nalbandian a zvítězil v něm 7:3.

Argentinci patřil i vstup do druhého setu, když hned v prvním gamu sebral Murraymu podání. Mladý Brit se ale nevzdával a ve čtvrtém gamu stav srovnal. Nalbandianovi se ale dařilo i nadále a brzy vedl již 5:2 a podával na vítězství v zápase. Murray se ještě pokusil o zvrat, když snížil na 3:5, vzápětí ale opět ztratil podání a prohrál druhý set v poměru 6:3.

Soupeřem Nalbandiana bude Nikolaj Davyděnko. Přemožitel Tomáše Berdych nastoupil sice proti Rafaelu Nadalovi jako mírný outsider, od začátku zápasu to byl ale právě on, kdo udával zápasu tempo. Již ve třetím gamu se mu podařilo prorazit Nadalovo podání a Španěl měl i nadále s hrou dobře se pohybujícího Davyděnka problémy.

Nadala trápilo zranění kolene. S tím mu lékař na dvorci však pomoci nedokázal. Promasíroval mu stehno a krátce poté, co se Nadal vrátil na kurt, ztratil další dvě hry. Po prohře 1:6 Davyděnkovi vzdal.  "Když jsem se o to koleno opřel, cítil jsem ostrou bolest," řekl novinářům Nadal.

S odpočinutým Blakem se o postup do finále utká přemožitel Radka Štěpánka Jo-Wilfried Tsonga. Francouzský tenista v bezmála tříhodinové bitvě porazil 5:7, 6:4 a 7:6 Američana Andyho Roddicka.

Semifinálové dvojice: Davyděnko - Nalbandian, Tsonga - Blake.

Nasazená jednička Naděžda Petrovová postoupila do semifinále turnaje v Québeku, poté co ve dvou setech porazila Maďarku Melindu Czinkovou. O postup do finále se ruská tenistka utká s překvapením turnaje Američankou Angelou Haynesovou. Ta je ve světovém žebříčku až na 189. místě a před tímto turnajem na okruhu WTA nikdy nepostoupila dál než do druhého kola.

PAŘÍŽ:
Čtvrtfinále:
Nalbandian (8-Arg.) - Murray (4-Brit.) 7:6 (7:3), 6:3, Blake (11-USA) - Federer (2-Švýc.) bez boje, Davyděnko (6-Rus.) - Nadal (1-Špa.) 6:1 skreč, Tsonga (13-Fr.) - Roddick (7-USA) 5:7, 6:4, 7:6 (7:5).
QUÉBEC:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Petrovová (1-Rus.) - Czinková (Maď.) 6:1, 6:4, Matteková (6-USA) - Oudinová (USA) 7:6 (9:7), 6:1, Haynesová (USA) - Dechyová (Fr.) 6:2, 6:7 (2:7), 6:3.

Reklama

Související témata: