Hlavní obsah

Zraněný Nadal se odhlásil z tenisového Turnaje mistrů

První muž světového žebříčku Rafael Nadal nebude startovat na Turnaji mistrů, který začíná v Šanghaji v neděli. Španělský tenista si poranil minulý týden na turnaji v Paříži koleno, jež mu znemožnilo v Číně startovat. V osmičlenném turnaji by ho měl nahradit Francouz Gilles Simon.

Článek

Ani neúčast na posledním turnaji sezony nepřipraví Nadala o pozici světové jedničky, na níž zakončí rok jako první Španěl v takzvané open éře.

Dvaadvacetiletý Nadal si v hale Bercy poranil koleno během čtvrtfinálového duelu s Rusem Nikolajem Davyděnkem a utkání musel po prvním setu vzdát.

"Rozhodl jsem se, že nebudu hrát na Turnaji mistrů v Šanghaji. Bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí v mé kariéře," uvedl v pondělí Nadal v tiskovém prohlášení.

Jak přiznal, chce se také dát do pořádku před finále Davis Cupu, které se je na programu od 21. listopadu v argentinském Mar del Plata. "To byl také jeden z důvodů, proč nejedu do Šanghaje," dodal Nadal.

Letošní vítěz z Roland Garros, Wimbledonu a olympijských her se kvalifikoval na Turnaj mistrů počtvrté za sebou, v minulých dvou letech postoupil do semifinále.

Do role nejvýše nasazeného se tak po jeho odhlášení posune loňský vítěz Roger Federer, jenž má ovšem také zdravotní problémy. Kvůli zablokovaným zádům nenastoupil v Paříži do čtvrtfinále.

Dalšími účastníky posledního Turnaje mistrů v Šanghaji před přesunem do Londýna jsou Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray, Davyděnko, Američan Andy Roddick, Francouz Jo-Wilfried Tsonga, Argentinec Juan Martín del Potro a nově i Simon. Do pozice prvního náhradníka se nyní posunul Američan James Blake.

Reklama

Související témata: