Hlavní obsah

Světová jednička Jankovičová vstoupila vítězně do Turnaje mistryň

DAUHÁ

Světová jednička Jelena Jankovičová udělala první krok na cestě za premiérovým velkým titulem a ve svém úvodním utkání na Turnaji mistryň v Dauhá porazila v srbském souboji Anu Ivanovičovou. Jankovičová nad svou krajankou zvítězila teprve podruhé z osmi vzájemných duelů a po výsledku 6:3 a 6:4 potvrdila skvělou formu z konce sezóny, kdy vyhrála tři tituly a postoupila i do finále US Open.

Článek

Vůbec první duel v Dauhá zvládla lépe Ruska Věra Zvonarevová, která porazila svou krajanku Světlanu Kuzněcovovu po setech 6:2 a 6:3. Zvonarevová v žebříčku figuruje na devátém místě a k účasti na závěrečném turnaji roku jí pomohlo dlouhodobé zranění Marie Šarapovové. Při své druhé účasti ve dvouhře na Turnaji mistryň Zvonarevová svou dnešní soupeřku jasně předčila, když dokázala využit pět ze šesti brejkbolů a při silném větru mnohem méně chybovala.

V úvodním duelu Kaštanové skupiny se z vítězství 7:5 a 6:3 radovala Američanka Venus Williamsová, která porazila další Rusku Dinaru Safinovou. Ta sice vedla v prvním setu 4:1, od té doby se začala prosazovat pětinásobná wimbledonská vítězka. Na svůj první zápas v rámci této skupiny čekají ve středu Serena Williamsová a Jelena Dementěvová.

Turnaj mistryň:
Bílá skupina:
Jankovičová (Srb.) - Ivanovičová (Srb.) 6:3, 6:4, Zvonarevová (Rus.) - Kuzněcovová (Rus.) 6:2, 6:3.
Kaštanová skupina:
V. Williamsová (USA) - Safinová (Rus.) 7:5, 6:3.

Reklama

Související témata: