Hlavní obsah

Zvonarevová a Williamsová vyhrály i druhý duel na Turnaji mistryň

DAUHÁ

Ruská tenistka Věra Zvonarevová zvítězila i v druhém utkání Turnaje mistryň v Dauhá. Po výhře nad krajankou Kuzněcovovou zdolala Srbku Anu Ivanovičovou 6:3, 6:7 a 6:4. V Bílé skupině, v níž Zvonarevovou čeká ještě zápas proti světové jedničce Jeleně Jankovičové, má ruská tenistka bilanci dvou výher a žádné prohry.

Článek

Zvonarevová po poměrně snadném vítězství nad Světlanou Kuzněcovovou začala mnohem lépe i duel proti bývalé světové jedničce Aně Ivanovičové a první set získala pro sebe v poměru 6:3. Druhá sada byla naopak zpočátku v režii Srbky, která již vedla 5:2, přesto se nakonec o vítězce druhého dějství rozhodovalo až v tie-breaku. Ten získala pro sebe Ivanovičová 7:5.

Do rozhodujícího setu ale vstoupila lépe Ruska a brzy se ujala vedení 3:0. O zdramatizování setu a celého zápasu se pokusila Ivanovičová za stavu 3:5, když Zvonarevová podávala na vítězství v zápase. Rodačce z Bělehradu se podařil brejkbol. Následující hra ale byla poslední. Ivanovičová pustila svou dvojchybou soupeřku ke dvěma mečbolům, z nichž druhý dokázala Zvonarevová využít.

I druhý středeční duel se rozhodoval až ve třetím setu. Američanka Venus Williamsová v něm porazila Rusku Jelenu Dementěvovou a po celkovém vítězství 6:4, 4:6, 6:3 je blízko postupu do semifinále. Serena Williamsová nedala šanci Rusce Dinaře Safinové, kterou smetla 6:4 a 6:1.

Turnaj mistryň:
Bílá skupina:
Zvonarevová (Rus.) - Ivanovičová (Srb.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:4.
Kaštanová skupina:
V. Williamsová (USA) - Dementěvová (Rus.) 6:4, 4:6, 6:3, S. Williamsová (USA) - Safinová (Rus.) 6:4, 6:1

Reklama