Hlavní obsah

Nový trenér Krupa chce Berdycha vrátit do desítky

PRAHA

Dlouhé roky trénoval Radka Štěpánka, ale teď mu začíná nová tenisová kapitola. Bývalý deblista Tomáš Krupa má v plánu povznést českou jedničku Tomáše Berdycha. Cíle jsou vysoké. „Byli bychom rádi, aby se Tomáš co nejdřív vrátil do desítky v žebříčku ATP," tvrdí.

Článek

A konkrétně? „Určitě má na to, aby příští rok vyhrál některý z turnajů Super 9. A takovým tajným snem je samozřejmě vítězství na grandslamu. Ale to by se samozřejmě muselo sejít víc faktorů,“ poznamenává Krupa.

O Berdychovi se už delší dobu mluví jako o tenistovi s potenciálem být mezi nejlepšími pěti hráči světa. Jenže uplynulá sezóna nebyla zdaleka dokonalá a vzestup rodáka z Valašského Meziříčí zabrzdila. V dubnu se Berdych zranil při zápase Davis cupu v Moskvě a poté následoval žebříčkový propad z 9. na 28. místo. V závěru sezóny si však 23letý hráč stihl trochu vylepšit náladu vítězstvím na skvěle obsazeném turnaji v Tokiu, kde přejel Gonzaleze, Roddicka i Del Potra.

„S Tomášem jsme se před jeho odletem na dovolenou viděli jen dva dny. Ještě tu sezónu budeme mít čas pořádně probrat,“ soudí Krupa, který si moc cení práce předchozího Berdychova kouče Jaroslav Navrátila. „Chci na něj navázat,“ tvrdí. „Ale co se týká konkrétních tréninkových věcí, proberu to ještě s Berďou. A uvidíme, co nás může posunout dál. Zamakat se dá na spoustě věcí.“

Práce se Štěpánkem byla pro Krupu velkou školou. „Radek je obrovský profík. Já myslím, že s Tomášem to bude obdobné,“ věří Krupa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články