Hlavní obsah

Deblistka Peschkeová postoupila do finále Turnaje mistryň

Česká deblistka Květa Peschkeová si zahraje finále tenisového Turnaje mistryň. V sobotním úvodním utkání závěrečného klání sezóny porazila po boku Australanky Rennae Stubbsové Katarinu Srebotnikovou a Ai Sugijamaovou po setech 6:3, 2:6 a 10:4.

Článek

Třiatřicetiletá Pescheková startuje na Turnaji mistryň potřetí za sebou, o titul si zahraje v neděli poprvé v kariéře. Druhou finálovou dvojici tvoří nejlepší pár světa Cara Blacková, Liezel Huberová.

Ve finále dvouhry si zahrají Venus Williamsová a Věra Zvonarevová. Ta v ruském souboji zdolala po více než dvou hodinách Jelenu Dementěvovou 7:6, 3:6, 6:3. Devátá hráčka světa dosud v Dauhá nezaváhala a bude bojovat o svůj první velký titul. Zatím má na svém kontě jen sedm turnajových prvenství z menších podniků včetně letošního ECM Prague Open.

Také druhé semifinále přineslo vyrovnanou bitvu o každý míček, v které nakonec starší ze sester Williamsových přetlačila světovou jedničku Jelenu Jankovičovou po setech 6:2, 2:6, 6:3. Rovněž Američanka si zahraje o titul z Turnaje mistryň poprvé.

Turnaj mistryň
Dvouhra - semifinále:
Zvonarevová (Rus.) - Dementěvová (Rus.) 7:6 (9:7), 3:6, 6:3, V. Williamsová (USA) - Jankovičová (Srb.) 6:2, 2:6, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Stubbsová (ČR/Austr.) - Srebotniková, Sugijamaová (Slovin./Jap.) 6:3, 2:6, 10:4, Blacková, Huberová (Zimb./USA) - Medinaová, Ruanová (Šp.) 6:1, 6:3.

Reklama

Související témata: